Memorijalni malonogometni turnir “Dragutin Kovačević”

Udruga Hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ podružnica Kutina organizirala je memorijalni malonogometni turnir „Dragutin Kovačević“ u znak sjećanja na zapovjednika Policijske postaje Kutina koji je poginuo u oslobađanju vojarne u Daruvaru na početku Domovinskog rata.

U znak sjećanja na Dragutina Kovačevića i sve poginule hrvatske branitelje položeno je cvijeće i zapaljene svijeće ispod spomen obilježja u Kutini kod Policijske postaje i u Voloderu, gdje je pokopan Dragutin Kovačević. .

U policijskoj akciji zauzimanju jugovojarne Polom u Doljanima kraj Daruvara 16. i 17. rujna 1991. hrvatske obrambene snage izborile su se za značajne količine oružja iz skladišta koje je opskrbljivalo čak 4 brigade JNA. Posebno su angažirano sudjelovali pripadnici policijskih uprava Kutine i Bjelovara s postajama u Kutini, Garešnici i Daruvaru, Specijalne policije, te jedna desetina 56. kutinske bojne.

U akciji je poginulo 8, a ranjeno 6 branitelja. Među poginulima je i zapovjednik Policijske postaje Kutina Dragutin Kovačević. Njemu u spomen kutinski Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata 1997. godine u Doljanima je otkrio spomen ploču na kojoj piše: „Vječan je među junacima koje domovina Hrvatska pamti“

Zapovjednika kutinske policijske postaje Dragutina Kovačevića prisjetili su se Predrag Fitnić, načelnik Policijske postaje Kutina i gradonačelnik Zlatko Babić. „Ne smijemo zaboraviti naše pale branitelje i kolege. Oni su dali najviše što su mogli za Domovinu i za nas. Naš je zadatak da pronosimo i čuvamo vrijednosti Domovinskog rata.“, poručeno je priliko otvaranja Memorijalnog turnira Dragutin Kovačević.

U turniru su nastupile ekipe udruga branitelja policije SMŽ iz Daruvara, Siska, Popovače i Kutine.

Prvo je mjesto osvojila Udruga policije branitelja Daruvar, drugo je mjesto osvojila ekipa domaćina turnira Kutina, treće mjesto Daruvar i četvrto mjesto osvojila je Udruga branitelja policije iz Popovače.