“Jedna nogometna” – u Dječjem tjednu

U sklopu Dječjeg tjedna u Domu kulture POU Kutina izvedena je lutkarska predstava «Jedna nogometna» u izvedbi lutkarske družine “KUTKO” kutinske Knjižnice i čitaonice.

Predstavu kao i scenu i lutke potpisuje Jadranka Del Ponte, dječja književnica i spiritus movens družine KUTKO koja djeci Kutine omogućuju njihove prve susrete s kazalištem lutaka.

Osim djece Dječjih vrtića predstavu su došli pogledati i prvašići kojima je ovo bila svojevrsna dobrodošlica u novu školsku godinu. Puno uspjeha u školi, te čestitku uz Dječji tjedan izrekao im je gradonačelnik Zlatko Babić koji je sa svojim suradnicima pogledao novu predstavu KUTKA.

„Jedna nogometna“ kako sam naslov kaže govori o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu koja je razveselila djecu pričom o vili koja je odlučila igrati nogomet unatoč štiklama, te pritom uspješno svladala nogometnu tehniku, što dokazuje da ova vrsta sporta nije rezervirana samo za dječake.

Aktivnosti djece u Dječjem tjednu se nastavljaju, a «Jedna nogometna» također ide dalje, kao i sve predstave Kutka, u kojima su uz kutinske klince imali priliku uživati i djeca drugih gradova.