“Idem i ja u kazalište” – 5. festival dječjeg kazališta

U Kutini je danas započeo 5. Festival dječjeg kazališta pod nazivom “Idem i ja u kazalište”. Više o festivalu uoči prve predstave rekla nam je u ime organizatora, Pučkog otvorenog učilišta Kutina, ravnateljica Jasminka Molnar.

“Ovo je 5. festival a ove godine od 22. do 29. listopada pripremili smo 8 kazališnih predstava uglavnom za djecu i mlade. Ipak imamo i jednu predstavu za one iznad 15 godina, a to je predstava “Kakva majka, takva kći” o Mariji Jurić Zagorki”.

Festival je otvorila kazališna predstava “Pola-pola” u punoj dvorani Doma kulture. Progovara o problemu razvoda iz perspektive djece u pubertertu, te tematizira njihovo proživljavanje i osjećaje u takvim situacijama.

Kazalište se nastavlja sutra predstavom “Ljubiti, samo ljubiti” nagrađenom za najbolju adaptaciju teksta Zvonimira Baloga, a navečer slijedi navedena predstava za odrasle o Mariji Jurić Zagorki.

U petak u 11 sati bit će izvedena predstava Crvenkapica, a istoga dana u 16 sati je radionica Bajkaonica za djecu. Tu su i predstave Pjeva mi se pjesma, Kraljević Čuperko i Kako je potjeh tražio istinu. 

Predstave su iznimno kvalitetne dolaze iz više kazališnih kuća od Teatra Poco loco i Teatra Exit, do kazališta Smješko i drugih. Na Festivalu se očekuje oko 1500 posjetitelja, a ulaznice su sufinancirane od strane Ministarstva kulture RH tako da je njihova cijena 20 kn. Postoje i povoljnosti ukoliko se radi o grupnim posjetima ili za više od 4 kupljene ulaznice kada je peta ulaznica gratis.