Filmovi OŠ Stjepana Kefelje – prikazani u Dječjem tjednu

U sklopu Dječjeg tjedna koji se održava u organizaciji Koordinacije Kutina -grad prijatelj djece jučer je sudjelovala Filmska družina OŠ Stjepana Kefelje. Proslavljeni filmaši iz ove kutinske škole u prijepodnevnim satima održali su, u suradnji s POU Kutina, filmske projekcije za učenike 5. razreda kutinskih Osnovnih škola u Domu kulture. U 10.30 filmovi su prikazani za učenike 6. razreda. Djeca su imala prilike pogledati filmove poput «O+O» koji je prikazivan diljem svijeta. Prikazana su i dva dokumentarca «Korita» o Romima Bajašima i «Djeca svijeta» o azilantima, te posljednji film «Zoe» u večernjim satima.

Voditelj Filmske družine Goran Šporčić, rekao je kako je filmska tradicija u ovoj školi duga a počeo ju je još profesor Tkalec. Djeca u OŠ Stjepana Kefelje upravo zbog toga iz generacije u generaciju nastavljaju i vole film i medije općenito, te je i trenutno u tijeku jedna audicija. «Interesa ima i toga nam zasigurno ne manjka. Tamo gdje su stali moji prethodnici, ja sam nastavio naravno uvijek uz ekipu djece s puno dobrih ideja. Upravo ta dugogodišnja tradicija donijela nam je i vidljive rezultate, a to su naši današnji filmovi koje smo prikazali u svijetu”, rekao nma je Goran Šporčić, voditelj Filmske skupine.
Filmovi Kefeljaša na neki način predstavljaju prozor u svijet koji su oblikovali upravo djeca sama svojim idejama, uz malu pomoć svoga mentora.