Dani otvorenih vrata u POU Kutina

U POU Kutina jučer su održani Dani otvorenih vrata u sklopu nacionalnog Tjedna cjeloživotnog učenja. Cilj Dana otvorenih vrata učilišta diljem Hrvatske je potaknuti građane na cjeloživotno obrazovanje kroz brojne aktivnosti koje se nude u ovim ustanovama za sve generacije stanovništva.

Poznato je da učenje više nije samo formalno školovanje, već se čovjek u današnje vrijeme mora konstantno obrazovati da bi se razvijao, ostvarivao i išao u korak s vremenom. Upravo na tom tragu POU Kutina nudi brojne programe kako osposobljavanja, tako i raznih drugih mogućnosti stjecanja obrazovanja, ali i provođenja slobodnog vremena kroz razne edukacije ili slobodne aktivnosti.

Ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar sa suradnicima jučer je javnosti predstavila programe dostupne u POU Kutina. «Nudimo 35 programa osposobljavanja, 9 usavršavanja. Trenutno smo u tijeku provođenja jednog EU projekta u kojem ćemo imati osposobljavanja za 48 polaznika ciljanih skupina, ali smo i partneri u dva EU projekta za koje također provodimo programe osposobljavanja», rekla je Molnar.

Tom prilikom Jelena Crnac, voditeljica projekta «Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko ugostiteljske sposobnosti» predstavila je navedeni EU projekt čiji je nositelj POU učilište, dok je ostale programe osposobljavanja i tečajeve predstavila Vesna Kosovec iz POU Kutina.

Danima otvorenih vrata prisustvovale su i žene koje sudjeluju u projektu «Zaželi» koji provodi Zaklada Sandra Stojić i Udruga OSI, a oni su također zainteresirani za provođenje programa osposobljavanja u POU Kutina.
Ravnateljica je najavila i sutrašnje upise za sve koji žele biti dio Malog jukeboxa. Upisi u Mali juke box su 6.10. od 10 do 12 sati. S djecom u sklopu ovog programa radi poznati pedagog Darko Majstorović. Tjedan cjeloživotnog učenja završava u nedjelju s plesnim radionicama u maloj dvorani Doma kulture od 15 do 17 sati. Plesna skupina Alegria iz Zagreba izvest će besplatne pokazne vježbe za sve zainteresirane koji to žele. Inače ova skupina nedjeljom održava tečajeve za polaznike plesa.