Dame biraju – hit predstava izvedena u Kutini

Dame Biraju – jedna je od vrlo gledanih komedija koju su Kutinčani, točnije Kutinčanke u organizaciji POU Kutina imale priliku pogledati u prepunom Domu kulture. Ova predstava uprizorenje je poznatog hita Full monty – Skidajte se do kraja, na sarajevski način, uz ogromnu dozu bosanskog humora. Samo ime već puno obećava, a dečki iz Altteatra Sarajevo potrudili su se da takav spektakl uistinu i prirede. Po aplauzu publike u tome su bili više nego uspješni.

  DAME BIRAJU je urnebesni kazališni hit koji obiluje plesnim točkama, izvrsnom glazbom i publiku nasmijava do suza a predstava je postala i jedinstveni teatarski “LADIES NIGHT” na koji dolaze prijateljice u grupama na najbolji ženski provod.. Obožavateljice ovu predstavu gledaju sada već i desetke puta jer svaki put nudi nešto novo. Predstava je igrala s ogromnim uspjehom na pozornicama diljem regije a samo u Splitu i Zagrebu odigrana je više od 20 puta. Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, do vrhunca predstave kada se publika u kazalištu pretvara u publiku noćnog kluba.
Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca “do kraja“ na opće zadovoljstvo publike. Uzavrela atmosfera kakva se ne pamti u kazališnim dvoranama prati ovu ekipu gdje god nastupa a o popularnosti ove predstave u regiji govori i činjenica da je u dvije godine svoga postojanja odigrana skoro 200 puta uz 80.000 gledatelja a dvorane su rasprodane i po mjesec dana ranije.

Režiju potpisuje poznati kazališni redatelj Admir Glamočak, a
igraju: Nancy Abdel Sakhi, Emir Fejzić, Enes Salković,Adnan Goro, Davor Sabo i Sanjin Arnautović / Scenografija i kostimografija: Lejla Hodžić.