3. Smotra pjevačkih skupina u organizaciji Češke besede

Savez Čeha u RH i Češka beseda Međurić proteklog su vikenda bili organizatori Smotre pjevačkih skupina i zborova koja je održana u Narodnom domu u Međuriću.

»Na smotri se predstavilo 12 Čeških beseda iz Republike Hrvatske. Ovo je treća smotra ove godine. Prva je održana u Prekopakri, zatim u Rijeci i evo sada u Međuriću. Uz Češke besede imali smo još gostiju. To su KUD Kuje iz Ližnjana, Matica Slovačka Međurić i vokalni ansambl SiDone iz Kutine», rekao je Velibor Potužak, predsjednik Češke besede Međurić.

Priredbi su nazočili i goste pozdravili saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, te brojni članovi Vijeća čeških nacionalnih manjina iz RH.

Na kraju koncerta priznanja za sudjelovanje uz domaćina Velibora Potužaka dodijelio je i predsjednik Vijeća češke nacionalne manjine Grada Zagreba, Jaromil Kubiček.

Smotra je održana u dobrom raspoloženju, a završila je zajedničkom pjesmom «Ta tvoja pisnjička česka». Pokrovitelj  manifestacije je Savjet za nacionalne manjine RH.

Krajanske spěvanky v Mezurači 27.10.2018. Vystupuji: České besedy Slavonski Brod, Bjeliševec, Kaptol, Dolany, Lipovec, Daruvarski Brestov, Verovice, Zahřeb, Jazvenik, Mezurač, Dolní Střežani, Holubňak, ŽVA Sidone- Kutina, Matica Slovačka Međurić i KUD ” Kuje ” Ližnjan.