Sigurno u školu s HAK-om i PPP Kutina

Hrvatski autoklub zajedno s udruženim autoklubovima organizira tradicionalnu prometno-edukativnu akciju  Sigurno u školu s HAK-om. Ove godine akcija se održava jubilarni 50. put. Akcija je vezana uz početak nove školske godine i namijenjena je djeci u dobi od 5 do 8 godina, njihovim roditeljima, kao i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

AK Moslavina Kutina u suradnji s Postajom prometne policije Kutina akciju je predstavio đacima prvacima u kutinskoj Osnovnoj školi Zvonimira Franka.

Službenici za preventivu cestovnog prometa PPP Kutina Aleksandra Vujić i Zoran Ivoš održali su kratko predavanje za učenike te su im s članovima AK Moslavina Kutina uručili prigodni dar s edukativnim materijalima te kabanice, majice i pomagala za bolju zaštitu djece u prometu.

Cilj je akcije HAK-a upoznati djecu prvih razreda osnovnih škola, koja prvi put samostalno sudjeluju u prometu, s osnovnim pravilima ponašanja u prometu i opasnostima koje im prijete u slučaju nepoštivanja prometnih propisa.

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito.

Postaja prometne policije Kutina još od početka 1990-ih godina poduzima razne preventivne aktivnosti u suradnji s partnerima, a sve s ciljem zaštite djece u prometu.

Istovremeno ovom se akcijom želi upozoriti javnost, osobito vozače, na povećan oprez u prometu zbog početka nove školske godine.

Zoran Ivoš i Aleksandra Vujić, službenici za preventivu cestovnog prometa PPP Kutina

Zoran Ivoš, službenik za preventivu cestovnog prometa PPP Kutina rekao je kako je policija uvijek tu kad je riječ o prometnoj kulturi i prometnoj sigurnosti, posebice za one najmlađe te da će im policija zajedno s HAK-om omogućiti da im svaki dan put do škole bude siguran. Također je apelirao i na sve odrasle vozačice i vozače da vode brigu o poštivanju prometnih propisa i pravila, da posebice u zonama škola poštuju ograničenja brzine te da se pješačkim prijelazima približavaju s dodatnim oprezom kako bi propustili djecu na putu do škole.