PULS Moslavački štrk – u susret manifestaciji “Oj jabuko, crveniko”

Popovačka Udruga likovnih stvaralaca „Moslavački štrk” iz Popovače svojim likovnim aktivnostima i ovoga je ljeta bila vrlo aktivna u promoviranju grada Popovače, sudjelujući na mnogobrojnim likovnim kolonijama humanitarnog karaktera. Kako ističu Štrkovci likovnoj koloniji nije cilj samo stvaranje novih umjetničkih djela, već i druženja slikara te razmjene iskustava i sklapanje novih prijateljstava u svrhu kvalitetnije suradnje. Članovi „Moslavačkog štrka” dali su svoj značajan likovni doprinos i na 2. likovnoj koloniji organiziranoj 23.8.2018. povodom dana Općine Velika Ludina i manifestacije „Jabuka crvenika” u organizaciji Knjižnica i čitaonica Velika Ludina, a održanoj u voćnjaku obitelji Gašparec (Kompator).

 

Njegujući povijesnu baštinu svoga zavičaja održana je u kolovozu i 14. Likovna kolonija “Velika Bršljanica” u organizaciji Povijesne udruge Velika Bršljanica i PULS-a „Moslavački štrk” a u sklopu manifestacije “LJUB” – Ljeto u Bršljanici 2018.

Promovirajući moslavačku druželjubivost i likovno umijeće „Štrkovci” su 26.8.2018. sudjelovali na prvoj likovnoj koloniji u sklopu 38. turističko-kulturne manifestacije “Kaj su jeli naši stari” u organizaciji Turističke zajednice grada Vrbovca i Kulturne udruge “Sveti Martin” Dubrava.

Bogatstvo koloritne palete i pozitivne energije slikari PULS-a će i nadalje dijeliti na brojnim kolonijama koje ih očekuju svaki vikend sljedećih mjeseci uz već dogovorene izložbe u Križu, Ozlju i Zagrebu. (photo – arhiva udruge)