Hrvatski branitelji žele zabraniti koncert Bajage u Sisku

 

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije uputila je priopćenje u kojem ističu kako se protive koncertu Momčila Bajagića Bajage u Sisku.

„Temeljem niza uznemiravajućih i neprovjerenih napisa na društvenim mrežama i portalima o navodnim gotovim optužnicama protiv branitelja i održanog sastanaka Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije 6. rujna godine upućujemo priopćenje povodom najavljenog koncerta Momčila Bajagić-Bajage na Danima piva u Sisku 15. rujna 2018. godine.

Kao Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije u kojima se okuplja većina branitelja sa područja Banovine i Sisačko-moslavačke županije smatramo da je neprimjereno neumjesno dovođenje u Grad Sisak grad hrvatskih pobjeda „estradnih umjetnika“ koji su za vrijeme Domovinskog rata na okupiranim područjima Hrvatske podržavali i nastupali za teroriste koji su okupirali trećinu Hrvatske, teroriste koji su činili nezamislive zločine nad hrvatskim braniteljima i nad civilnim stanovništvom, teroristi koji su razorili trećinu gospodarskih, kulturnih i civilnih objekata.

Pjesme koje je pjevao Momčilo Bajagić-Bajaga kakvih se ne bi posramio ni jedan četnički vojvoda (uključujući i Boru Čorbu, njegovog nekadašnjeg gazdu i poslodavca) vrlo jasno govore koga je podržavao i bodrio.

„Kreće armija, najjača na svetu, kreće armija u osvetu i jednom zauvek armija srpska, i jednom zauvek sve će da vas smrska“

“Lepa vaša bit će groblje…”

Smatramo da dovođenje takvih „estradnih umjetnika“ pored toliko hrvatskih pjevača koji žive i rade i plaćaju porez u RH otvara nezacijeljene rane stradalnika Domovinskog rata ne samo u Gradu Sisku nego i u cijeloj Hrvatskoj“, stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Koordinacije Nenad Bužanić.