90 godina DVD-a Stupovača

GALERIJA FOTOGRAFIJA

DVD Stupovača proslavio je 90 godina postojanja i neprekinutog rada. Veliki je to uspjeh u vremenima kad se DVD-i osipaju i plako nestaju, istakno je Mijo Brlečić, izaslanih predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.

DVD Stupovača osnovana je 1928. godine, podsjetio je Darko Vinicki te je zahvalio svim mještanima Stupovače koji svojim radom i odricanjem održavaju DVD aktivnim i znatno doprinose društveom Životu Stupovače. „Naša je obaveza ustrajati i očuvatni naše društvo za generacije koje dolaze.“, zaključio je Darko Vinicki u uvodu svečanosti.

Dragutin Pasarić podsjetio je na 90 godina rada DVD-a Stupovača koje je svojim radom kroz desetljeća ostavilo tragove u životu mjesta, ali i Grada Kutine.

„DVD Stupovača i članovi DVD-a uvijek su i svugdje spremni svima pomoći.“ Istaknuo je predsjednik Ivo Placek. „Mi smo vatrogasci i vodimo se našim sloganom Vatru gasi, brata spasi. Ako možemo, uvijek ćemo pomoći. I nama su mnogi pomogli i zato se zahvaljujem svima koji su pomogli kako bi DVD Stupovača bilo bolje, napredovalo se i opremalo se.“

Predsjednik DVD-a Stupovača posebno je pozdravio i zahvalio na prijateljstvu i suradnji predstavnicima bratskog DVD-a Domašinec iz Međimurja.

Stjepan Tomašek zapovjednik DVD-a Domašinec izrazio je radost i zadovolsjtvo bratskokm suradnjom sa DVD Stupovača. „Mi smo jedno od najoperativnijih DVD-a u Međimurju i imamo dobru suradnju sa bratskim društvima iz Austrije i Švicarske, koji nam puno pomažu. Zato ćemo mi sad moći pomoći i DVD-u Stupovača.“, najavio je zapovjednik DVD-a Domašinec.

DVD Stupovača reodvito sudjeluje na vatrogasnim natjecanjima, a posebno su istaknuti nastupi djece i mladeži. „Oni jamče da će DVD Stupovača biti aktivan i dalje.“, istaknuto je.

Na radu i aktivnosti, osobito radu s djecom i mladima čestitao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Čestitakama su se pridružili Mijo Brlečić, predjsendik VZ SMŽ, Slavko Špičak i predsjednik VZG Kutine.

Nenad Radojčić, osnivač i direktor uspješne tvrtke Vatropromet u emotivnom je govoru naglasio važnost DVD-a za naselja u sjevernom području Kutine. „Dirnut sam jer upravo odavde je krenuo poslovni uzlet Vatropromet. Koliko je ta suradnja sa ovdašnjim DVD-ima važna za Vatropromet i mene osobno dovoljno govori činjenica da sam počasni član samo tri DVD-a, a to su DVD Stupovača, DVD Krajiška Kutinica i IDVD Petrokemija. Zato se nadam da će naša suradnja i prijateljstvo i dalje biti uspješna.“, zaključio je Nenad Radojčić.

Zbog bolesti proslavi 90 godina DVD-a Stupovača nije mogao prisustvovati Teodor Fricki, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice pa su mu zato svi sudionici proslave na poziv Darka Vinickog dugotrajnim pljeskom uputili pozdrav i izrazili podršku u liječenju.

Proslava 90 godina DVD-a Stupovača završena je dodijelom priznanja i spomenica gostima te dugogodišnjim članovima drutšva.