Završen je XXII. Konjički maraton

Poslije pet dana sedam jahača 22. konjaničkog maratona arapskih konja nakon 250 kilometara ujahalo, opravdano željno odmora, u svoje sjedište Donji Krivaj, u sastavu moslavačkog sela Voloder.

U misiji pod pokroviteljstvom Grada Popovače, posvećenoj danima vojno-redarstvene akcije Oluja, i posebno uz srednjovjekovne utvrde povijesnoj baštini bogate Zrinske gore, pratila ih je nesnosna vrućina, ali i toplina dočeka, uključujući jučer u Glini i župana sisačko-moslavačkog Ive Žinića.

 

Uz voditelja jahanja Željka Pettersa koji je sudionik svih 22 maratona u sedlu su bili i Domagoj Petters, Paola Tija Tutić, Matilda Glibo, Ivan Geljić, Dino Presker te Dubravko Presker. Uz glavnog organizatora Udrugu arapskih konja Moslavine iz Volodera o sadržajima ovog jedinstvenog maratona, brinuli su Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije i Ogranak Matice hrvatske u Kutini.

 

Ukupno maraton koji je prošao cijelom Hrvatskom, i dijelovima susjednih zemalja, s ovogodišnjim u 154 dana zabilježio je 11.250 kilometara jahanja.