Petrovo – slavlje kutinsko 2018.

Kutina je proslavila Petrovo. Veliko kutinsko slavlje nastavak je nekadašnje tradicije obrtništva kojoj se Kutina uspješno vratila.

Manifestaciju, u organizaciji Turističke zajednice, Udruženja obrtnika, Grada Kutine i njezinih ustanova, i ove su godine posjetili brojni građani.
“Riječ je o manifestaciji koja se unazad 10 godina profilirala kao jedna od najznačajnijih kutinskih manifestacija kojom slavimo nekadašnju tradiciju obrtništva u Kutini koja datira iz 1837.godine kada je Kutina dobila status trgovišta. Tu tradiciju nastavljamo i danas i drago mi je što su građani ovdje u velikom broju” rekao je gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić.

I ove godine uz Petrovo Turistička zajednica Grada Kutine pripremila je bogat program na Gradskom trgu. “Program smo planirali tijekom dva dana no zbog najave lošeg vremena program smo saželi u jedan dan, što se pokazalo dobrim rješenjem. Naši izlagači na štandovima nude raznolike autohtone proizvode, Lovačka udruga „Fazan“ iz Kutine skuhala je gulaš za posjetitelje, a jedini dio programa koji se ove godine nije mogao odraditi je folklorni program”, rekla je Ivana Grdić, direktorica Turističke zajeenice Grada Kutine.

Unatoč promjenama u satnici u subotu su održana oba planirana koncerta na kojima je nastupila Mia Dimišić, te TS Gazde. Kutinsko Petrovo i ove je godine imalo brojne sadržaje za djecu, od različitih animacija, predstave „Ježeva kućica“, do rekreativnog jahanja, a posjetitelji su mogli vidjeti i neke stare zanate. Zanimljiv dio proslave Petrova održan je u Arcus klubu a riječ je o predstavi Kutinskog talent showa u organizaciji Udruge Rondo u kojem su sudjelovala kutinska djeca i mladi.