Petrokemija spremno dočekuje strateške partnere

priopćenje za javnost iz Petrokemije d.d.

USPJEŠNO ODRŽANA GLAVNA SKUPŠTINA PETROKEMIJE D.D.

 

Petrokemija d.d. održala je u ponedjeljak, 9. srpnja 2018. godine, sjednicu Glavne skupštine Društva na kojoj je bilo prisutno 3.848.030 glasova što iznosi 89,71 posto od ukupno 4.290.393 glasa.

Na Glavnoj skupštini Društva, sukladno unaprijed najavljenom Dnevnom redu, donesena je Odluka o pokriću gubitka Društva ostvarenog u 2017. godini, Odluka o povećanju temeljnog kapitala Društva ulozima u novcu i izdavanju novih dionica uz isključenje prava prvenstva dioničara i izmjenama Statuta Društva, kao i Odluka o davanju odobrenja za stjecanje dionica bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje. 

Time su stvoreni uvjeti za završni proces realizacije programa restrukturiranja Društva i pravni okvir za dokapitalizaciju Petrokemije d.d.

Podsjetimo, Uprava Petrokemije d.d. Kutina donijela je 29. svibnja 2018. godine Odluku o sazivanju Glavne skupštine Društva, sukladno Zakonu o trgovačkim društvima i Statutu Petrokemije d.d., a sve navedene odluke u skladu su s Odlukom Vlade Republike Hrvatske o davanju ovlasti za sklapanje ugovora o ustupu i kupoprodaji tražbina prema trgovačkom društvu Petrokemija d.d. tvornica gnojiva, donesene 24. svibnja 2018. godine na 97. sjednici Vlade Republike Hrvatske.