Petrovo u Banovoj Jarugi

Mještani Banove Jaruge proslavili su blagdan sv. Petra i Pavla apostola, zaštitnika mjesta.

Sv. misu u kapelici sv. Petra i Pavla prikazali su vlč. Miro Tomas, duhovnik Svetišta Božjeg milosrđa na Ovčari kod Đakova i mjesni župnik župe Međurić vlč. Tomislav Vučur.

„Petar je bio stijena na kojoj je Isus izgradio crkvu. Danas ste vi stijena na kojoj gradimo i učvršćujemo vjeru.“, istaknuo je u nadahnutoj propovijedi vlč. Miro Tomas. „Ohrabreni smo ovim mnoštvom i zajedništvom koje ste pokazali i u gradnji ove crkve. Tako gradimo i odnos sa Isusom Kristom i sa svim ljudima oko nas.“, proučio je vlč. Tomas te je pozvao vjernike Banova Jaruge da se vode Božjim milosrđem.

Župnike župve sv. Nikole iz Međurića vlč. Tomislav Vučur zahvalio je vlč. Tomasu i župljanima što su uveličali i prihvatili proslavu sv. Petra i Pavla kao zaštitnike svog mjesta. „Kirvaji su tradicija u Hrvatskoj. Mi u Banovoj Jarugi od posvećenja crkve slavimo Petrovo. Ohrabren sam i vjerujem da će ta tradicija zaživjeti i u Banovoj Jarugi, jer imamo puno razloga za slavlje. Uz Božju pomoć i milost izgradili smo crkvu, tako će zaživjeti i ovaj lijepi običaj u mjestu. Ova crkva je mjesto okupljanja i zato ćemo uz pomoć mještana nastaviti uređivati okoliš naše crkve.“, rekao je vlč. Vuču te je zahvalio svima koji su pomogli na razne način u uređenju crkve i okoliša te u pripremi proslave Petrova.