«Mali jukebox» – ponovno u Kutini

Festival «Mali jukebox» ponovno se vratio u Kutinu. Iako smo i prošlih godina imali manifestaciju sličnog sadržaja «Neki novi klinci» po uzoru na «Mali jukebox» priredba je vratila staro ime i stari sjaj, a prepuna dvorana dovoljan je poticaj organizatoru POU Kutina da i dalje nastavi manifestaciju.

Uz istoimenu melodiju koja je otvorila glazbeno natjecanje najmlađih, predstavila su se djeca s područja Kutine, Popovače, Crikvenice, Noovg Vinodolskog, Pakraca i Zagreba…

»Raspoloženje djece koja su glavni sudionici Malog jukeboxa je na visini i jedva čekaju svoje predstavljanje. Žao mi je što manifestaciju nismo mogli održati na otvorenom, kako smo i planirali, ali vremenska prognoza nam ne ide na ruku. Drago mi je što smo uspjeli vratiti Mali jukebox u Kutinu, za to smo se dugo pripremali i sigurna sam da ćemo ga uz profesora Darka Majstorovića nastaviti i dalje. Malim koracima, zajedničkim snagama, uz pomoć sredstava iz projekata Grada, Županije i drugih podupiratelja, pokušat ćemo kroz koju godinu dostići i razinu međunarodnog festivala”, rekla je ravnateljica POU Kutina, Jasminka Molnar.

Uz prateći bend predstavilo se 9 natjecatelja, a pratio ih je dječji žiri, te žiri odraslih među kojima se većina bavi glazbom.

Iako su svi nastupi bili zanimljivi oba žirija odlučila su da pobjednica festivala bude Iva Roško.

Naša mlada sugrađanka učenica je OŠ Vladimira Vidrića, a kako je rekla u pratećem katologu, voli pjevati, glumiti i plesati. Iva je osvojila svojim glasom i slobodnim kretanjem na sceni, te pokazala da je rock and roll ritam prava glazba za nju. U revijalnom dijelu programa nastupila je naša afirmirana zvjezdica Inga Potnar, band Malog jukeboxa, a šlag na kraju događaja bili su Klinci s Ribnjaka. Popularni dječji zbor iz Zagreba osvojio je publiku u Kutini i pokazao zašto nosi titulu jadnog od najuspješnijih zborova u Hrvatskoj.

Festival je otvorio zamjenik župana SMŽ, Roman Rosavec koji je pohvalio trud POU i prof. Majstorovića na vraćanju festivala u Kutinu, kao i pružanje podrške mladima u bavljenju glazbom. Jednaku poruku poslao je i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić koji je dodjeljujući nagradu pobjednici festivala najavio nastavak festivala uz neupitnu potporu Grada Kutine uz mogućnost proširenja i uključivanja još gradova u ovu priredbu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA