GPO Krešimir Kutina treći na Suretu hrvatskih puhačkih orkestara

U subotu 09.06. i nedjelju 10.06.2018. održan je 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara u organizaciji Hrvatskog sabor kulture, krovne udruge kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj. Sudionici Susreta su bili i članovi Gradskog puhačkog orkestra „Krešimir“ Kutina
U nedjelju 10. lipnja, svečano je završen 32. Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja manifestacija puhačkog amaterizma koja na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske. U bogatom natjecateljsko-revijalnom programu 32. Susreta koji se odvijao u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu predstavilo se više od 730 glazbenika iz 12 hrvatskih županija i 21 puhačkog orkestra.
Svoj nastup na Susretu, orkestri sudionici morali su izboriti stručnom selekcijom na županijskoj razini u okviru 11 županijskih i regionalnih natjecanja na kojima je nastupilo više od 1800 glazbenika Orkestri D kategorije, ove su godine tako prvi puta imali priliku natjecati se na Susretu i to nastupom pred širokom publikom na otvorenoj pozornici na Frankopanskom trgu u Novom Vinodolskom. Revijalni dio programa održan je u okviru 4 promenadna koncerta na gradskim trgovima u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu gdje su se orkestri predstavili s programima poznatih skladbi i koračnica, popularizirajući i promovirajući puhačku glazbu široj publici izvan prostorija koncertne dvorane. Nastupe svih orkestara vrednovalo je stručno povjerenstvo u sastavu renomiranih dirigenata Ivana Josipa Skendera i Mira Saje te solista Simonijskog orkestra HRT-a Vanje Lisjaka, čijim su ocjenama orkestri nagrađeni sljedećim plaketama i pohvalama: U D kategoriji koncertnog programa Zlatnu plaketu s pohvalom izborili su Općinska glazba Baška Voda i Puhački orkestar HKUD-a Željezničar iz Zagreba. Srebrnu plaketu su dobili Puhački orkestar KUD-a „Lira“ iz Kraljevca na Sutli i Gradska glazba Našice. Brončanu plaketu zaslužili su Puhački orkestar Općine Domašinec, Gradski puhački orkestar Gospić, Gradski puhački orkestar „Krešimir“ iz Kutine, Limena glazba „Sv. Martin“ i Puhački orkestar Daruvarskog Brestovca i Končanice. Pohvalu za nastup osvojio je Pomladak puhačkog orkestra DVD-a Stankovo, Dječji orkestar puhačkog orkestra Zaprešić i Glazba Jakšić.
Posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja osvojio je Puhački orkestar DVD-a Špičkovina izvedbom djela „Intrada, fuga i ples“ Marija Komazina.