Radovi energetske učinkovitosti na OŠ Mate Lovraka

U Kutini su trenutno u tijeku radovi energetske učinkovitosti na objektima 4 osnovne škole i Dječjem vrtiću Neven. Ukupna vrijednost projekata je 15 mln kn, od kojih je 7 mln kn osigurano iz EU fondova uz pomoć RA MRAV, 3 mln kn Grad će dobiti iz Ministarstva regionalnog razvoja dok će oko 5 mln kn ići iz gradskog proračuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U OŠ Mate Lovraka danas je održana konferencija za novinare u povodu provedbe ovog projekta.
OŠ Mate Lovraka jedna je od škola koja je ušla u projekt energetske učinkovitosti sa svoja 2 objekta, južnom i zapadnom zgradom u ukupnom iznosu od oko 3,5 mln kn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riječ je najstarijoj školi u Kutini na kojoj su radovi u punom jeku, a njihov tijek danas je obišao gradonačelnik Zlatko Babić sa suradnicima iz RA MRAV i gradskih odjela.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«U jednu zgradu ćemo uložiti 1 mln kn, a u drugu 2,5 mln kn. Riječ je o našoj najstarijoj OŠ koja sljedeće godine slavi 230 godina svoga rada i dotad ćemo ju u potpunosti obnoviti.  Energetski obnovljena ova će škola biti ugodnija za boravak djece, a uštede će biti značajne. Prošle godine obnovili smo kuhinju, prije toga obnovljeno je grijanje, a ravnateljica ima ideje i za daljnje uređenje okoliša i dvorane što ćemo podržati», rekao je gradonačelnik Babić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kapitel d.o.o. tvrtka iz Ivanić Grada, izvođač je radova u ovoj školi, a koji su zbog kulturne zaštićenosti objekta i njegove starosti vrlo zahtjevni. Ravnateljica škole Vedrana Banda rekla je da joj je drago što je prepoznata potreba ulaganja u ovu školu, koja vapi za obnovom. Dodala je kako se nastava održava normalno, te da učenici i školski proces ne trpe zbog započetih radova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA