Pojašnjenje iz Petrokemije d.d.

Petrokemija d.d.
Priopćenje za medije

POJAŠNJENJE UZ OBJAVU O REVIDIRANIM FINANCIJSKIM IZVJEŠĆIMA PETROKEMIJE D.D. KUTINA ZA 2017. GODINU

Poštovani,
budući da smo tijekom dana zaprimili nekoliko upita od strane kolega novinara vezano za priopćenje poslano od strane Petrokemije d.d. Kutina o Revidiranim izvješćima o poslovanju za 2017. godinu, želimo dodatno pojasniti informacije navedene u priopćenju kako bismo prevenirali potencijalne nesporazume.
„Proces dokapitalizacije i restrukturiranja zahtjeva realan prikaz stanja u Društvu, kako je to navedeno i u revidiranom izvješću o poslovanju za 2017. godinu. Sukladno navedenome, Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije d.d. korigirali su prethodno objavljene nerevidirane financijske rezultate za 2017. godinu, na način da su se revizorska “mišljenja s rezervom” u najvećem dijelu razriješila. Time je Petrokemija d.d. Kutina uklonila sva prijašnja dugogodišnja revizorska mišljenja s rezervom, osim pitanja sanacije deponije fosfo-gipsa koje je u posebnom procesu rješavanja.
Vlada Republike Hrvatske nije u nijednom trenutku donosila odluke vezane za godišnja financijska izvješća Petrokemije d.d.“
Molimo Vas da u sredstvima javnog priopćavanja prilikom izvještavanja javnosti uzmete u obzir dodatno pojašnjenje vezano za financijska izvješća Petrokemije d.d. Kutina za 2017. godinu.