Petrokemija 2018. – vježba zaštite i spašavanja

U Kutini će sutra (29. svibnja) od 11 do 13 sati biti održana združena operativna vježba Petrokemija 2018. u kojoj sudjeluju Civilna Zaštita Grada Kutine, Javna Vatrogasna Postrojba Kutina, službe zaštite Petrokemija d.d. Kutina i DVD-i Vatrogasne zajednice Grada Kutine. Cilj je vježbe unapređenje sustava zaštite i spašavanja kako bi sigurnost radnika Petrokemije i građana Kutine i okolice bila podignuta na višu razinu.
Vježba će se odvijati u dva djela. U prvom djelu u Petrokemiji na pogonu NPK sudjelovat će JVP Kutina i službe zaštite u Petrokemiji. Drugi dio vježbe odvijat će se na pogonu nekadašnje tvornice čađe, najavio je Mario Paluh zapovjednik JVP Kutina i VZ Grada Kutine.

Predsjednik VZG Kutina Slavko Špičak podsjetio je kako se ova vježba održava u mjesecu zaštite od požara te je podsjetio kako i građani mogu dati veliki doprinos smanjenju opasnosti od izbijanja požara.

Petrokemija je posvećena sigurnosti na radu i općoj sigurnosti i zato nastoji svoj sustav povezati i integrirati sa sustavom zaštite u Gradu. Zato je ova vježba od velike važnosti, rekao je Tomislav Cesar, rukovoditelj Zaštitnih poslova Petrokemije.

Građani Kutine i okolice mogu biti sigurni jer Petrokemiji je sigurnost radnika i građana najvažnija i zato je ostvarena dobra suradnja sa Gradom Kutina i Civilnom zaštitom, poručio je Renato Habek u ime Petrokemije d.d.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Kutina Damir Markuš izrazio je zadovoljstvo organizacijom vježbe, jer je od velike važnosti da sustavi zaštite u Gradu i Petrokemiji budu povezani i koordinirani.

Vježba Petrokemija 2018. sutra se održava od 11 do 13 sati na pogonu nekadašnje Tvornice čađe te građani ne trebaju brinuti jer je riječ o vježbi kako bi sustav zaštite bio poboljšan.