38. smotra folklora Moslavine

U Kutini je u organizaciji Gradskog saveza KUD-ova i Pučkog otvorenog učilišta Kutina, održana 38. Smotra folklora Moslavine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oko 500 sudionika okupilo se na ovoj smotri a predstavilo se 18 kulturno umjetničkih društava s područja Moslavine. Riječ je smotri koja okuplja KUD-ove koji njeguju moslavačku tradiciju i baštinu, a najbolji će sudjelovati na smotri u Martinskoj Vesi na “Martinskim susretima”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smotru su pratili stručnjaci prof. Petar Varga, Nikola Kramar i Nikola Kotur koji su dali svoj stručni sud po završetku svih nastupa. Tako će moslavački kraj u sklopu proslave Dana Sisačko-moslavačke županije predstavljati KUD “Banova Jaruga”, KUD “Mijo Stuparić” iz Velike Ludine, te KUD “Moslavec” iz Volodera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jasminka Molnar tajnica Gradskog saveza KUD-ova Grada Kutine istaknula je kako su na ovogodišnjoj Smotri nastupili, uz društva iz Moslavine i društva iz jasenovačkog kraja te gosti iz Karlovačke i Međimurske županije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smotru je s predsjednikom Gradskog vijeća Kutine, Davorom Kljakićem,  pratio  gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je otvarajući manifestaciju pozdravio sve sudionike smotre zaželjevši im uspješan nastup. Kako je istaknuo njegovanje kulture i baštine moslavačkog kraja od iznimne je važnosti, stoga je pohvalno vidjeti koliko broj KUD-ova radi na očuvanju tradicije osobito na njezinom prenošenju na mlade generacije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA