KultKino – izložba skulptura Denisa Erdeljija

U sklopu KultKina u kutinskom klubu Arcus otvorena je izložba skulptura našeg sugrađanina Denisa Erdeljija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrlo dobro posjećena izložba otvorena je na neformalan način, bez puno govorancije, što je u stilu autora koji osim pozdrava i zahvale prijateljima na podršci nije ništa govorio o sebi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No kako saznajemo Denis Erdelji ljubav prema skulpturi njeguje 15 godina. U radionici u kojoj skulpture nastaju uz muziku punk rock stila, posebno njeguje spajanje različitih vrsta materijala, kovina poput željeza i drveta, plastike, kamena, te njihova pretapanja u razne oblike.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Među češćima motivima Denisovih skulptura nalaze se životinje koje svojim izgledom odašilju poruku, a neke od skulptura svijetle i djeluju kao umjetničke lampe s kovanim okvirima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pa tako ima crnih mambi, kukaca i paukova, a sve one nose određenu poruku. Nakon izložbe u sklopu KultKina koji njeguje urbanu kulturu i izričaj, prikazan je film Coffee and cigarettes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KultKino uz KulturPunkt jedno j od novijih događanja kutinske kulturne scene za koju je glavni “krivac” Davor Habazin uz podršku POU Kutina koji još uvijek ima entuzijazma raditi na promociji urbane kulture koja nam je danas potrebna više nego ikada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA