Go Active! – RK Moslavina u ERASMUS projektu

RK Moslavina jedan je od partnera projekta GO active koji je financiran iz Erasmus+ Sport programa EU: «Razvoj i implementacija prakse u skladu sa strategijom HEPA u lokalnim zajednicama diljem Europe (DEVHEPA)“ koji ostvaruje u suradnji s RA MRAV. Uz institucije iz Litve, Latvije, Poljske, Italije i Turske kutinski rukometni klub čini šestu državu uključenu u ovaj projekt koji je u trećoj, odnosno posljednjoj godini, svoga provođenja.
Njegov je cilj razvijanje i uvođenja HEPA strategije u lokalnim sredinama koja promiče zdravlje kroz fizičku aktivnost svih dobnih skupina, nastojeći razvijati zdrav život, zdrave navike i na taj način posredno i prevenirati bolesti, a nositelj projekta je Sportska agencija grada Kekawe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U susret posljednjem, petom treningu, u sklopu projekta «Go active», više o aktivnostima na današnjoj konferenciji za novinare rekli su nam voditeljica projekta, ujedno i zamjenica gradonačelnika Kutine Sonja Repić, te predsjednik RK Moslavine Mijo Šepak, uz predstavnike RA MRAV. «Ovo je posljednji trening u kojem je organizator i nositelj treninga RK Moslavina, a u kojem će sudjelovati partneri navedenih država koji će u Kutini boraviti od 24. do 28. travnja. U sklopu treninga bit će odigrana utakmica između RK Moslavine i članova HEPA tima. Goste ćemo upoznati s našim običajima i na aktivan način obići ćemo Moslavinu, od vožnje biciklima u Lonjskom polju, prezentacija na kineziološkom fakultetu u Zagrebu, do edukativnih i interaktivnih radionica u suradnji s OŠ Vladimira Vidrića, Atletskim klubom Moslavina, te RK i NK Moslavinom», najavila je zamjenica gradonačelnika Kutine, Sonja Repić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Financiranje udjela RK Moslavine u ovom projektu je 38.500 eura od kojih je 80% nepovratnih EU sredstava, a 20% je udio kutinskog rukometnog kluba. «Zahvaljujem ovom prilikom Gradu Kutini i SMŽ na podršci u projektu u kojem aktivno sudjelujemo. Dio sredstava moramo sami osigurati, ali vrijednost koja se ovim projektom dobiva u vodu promicanja sporta i zdravog života je daleko značajnija za zajednicu», zaključio je predsjednik RK Moslavine Mijo Šepak.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA