Utrka Giro di Kutina 2023. okupila rekordan broj sudionika

Na gradskom bazenu u Kutini održana je tradicionalna utrka Giro di Kutina. Iz male utrke koja je entuzijazmom Zajednice Talijana Dante Moslavina i Atletske udruge Maratonjare krenula prije 9 godina, utrka se prometnula u respektabilan sportsko rekreativni događaj koji je ove godine okupio oko 300 sudionika svih uzrasta, među kojima puno djece.


  Utrkivali su se i brojni kutinski rekreativci, članovi Maratonjara te sportaši iz drugih gradova u utrkama od 5 i 10 km.

   „Jako smo zadovoljni. Ovo je možda i najbolji Giro do sada. Nikad više ljudi, nikad više ljudi iz drugih gradova, nikad više volontera i nikad više osmjeha…“, rekao je voditelj utrke Goran Todorov.
  Među volonterima su i članovi Zajednice Talijana koji redovito imaju i svoj štand s okrjepom, sitnim zalogajima, majicama s nazivom utrke itd.
 

„Svake godina utrka ima humanitarni karakter. Ove godine skupljamo donacije za uspješne mlade robotičare iz Lipovljana kojima želimo pomoći kako bi otputovali u Dansku nakon zaslužene pobjede u jakoj konkurenciji u Hrvatskoj“, rekla je predsjednica Zajednice Talijana Dante Moslavina, Marijeta Di Gallo.

Nakon kraćeg obraćanja organizatora, utrku je u ime gradonačelnika Grada Kutine otvorio Robert Kolenc.
 

Ovogodišnji Giro održan je uz brojne pokrovitelje i sponzore koji su prepoznali vrijednost ove utrke ne samo kao sportsko -humanitarnog događaja, već i kao svojevrsnu akciju poticanja na kretanje i promicanje zdravog života.
 U ovogodišnjoj utrci prikupljeno je 930 eura za mlade robotičare.