U popovačke škole krenulo 107 prvašića

U osnovne škole na području Grada Popovače ove je školske godine krenulo 107 prvašića, a uz njihove učiteljice dočekali su ih i ravnatelji Zvjezdana Martinec te Dražen Mlakar.

Obilje sreće i uspjeha na početku njihova obrazovnog puta i novih izazova koje im nose školski dani tom su im prigodom zaželjeli gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić, darovavši im pritom prigodne poklone, dok su njihove starije kolege izvele program dobrodošlice.

U okviru dva razredna odjeljenja, ove se godine u prvi razred matične Osnovne škole Popovača upisalo 27 učenika, dok je njih 6 upisano u Područnu školu u naselju Potok, 12 u Gornju Jelensku, te 7 u Stružec. Ukupan broj učenika 1. razreda je 52, što je u odnosu na godinu ranije za 3 više.

Osnovna škola Zorke Sever u jednom razrednom odjeljenju u Popovači broji 18 prvašića, u posebnom razrednom odjeljenju je jedna nova učenica, dok je u područnim školama u Osekovu njih 5, Voloderu 12, Gornjoj Gračenici 6, a Donjoj Gračenici 13. Ukupan broj upisanih učenika u prvi razred Osnovne škole Zorke Sever je 55. U odnosu na prošlu školsku godinu upisano je 5 učenika više.

OŠ Zorke Sever, kao jedna od 64 u cijeloj zemlji, od ove školske godine nastavu će pohađati prema eksperimentalnom programu cjelodnevne škole.  

„U predmetnoj nastavi promjene neće biti velike budući da smo i do sada imali organiziranu nastavu da nakon redovne imamo izvannastavne aktivnosti. Ostaje nam samo usklađivanje sa Zajednicom sportskih udruga Grada Popovače kako bi djeca mogla u kontinuitetu odraditi sve aktivnosti. Veće promjene su nam u organizaciji rada u razrednoj nastavi, a gdje će učenici većinu svih zadataka odraditi u školi. Važno je naglasiti i da će učenici uz doručak dobiti i ručak te užinu. Na raspolaganje smo dobili 401 tisuću i 600 eura, a uložit će se u sustav klimatizacije u matičnoj i svim područnim školama, uređenje dodatnih prostore za učenike i učitelje te opremanje vanjskih igrališta.  Vjerujem da će sve dobro funkcionirati i da ćemo svi biti zadovoljni ovim projektom.“ – istaknula je ravnateljica OŠ Zorke Sever Zvjezdana Martinec.   

Molitvu za blagoslovljeni početak nove školske godine tom je prigodom predvodio vlč. Dražen Lauc, upravitelj Župe Osekovo.