Gradsko vijeće Popovače aktualiziralo teme vezane uz Dječji vrtić i KSP

21. sjednica Gradskog vijeća Popovače započela je Aktualnim satom prilikom kojeg su oporbeni vijećnici iskazali interes za niz tema.

Vijećnik Hrvoje Vuić (HDZ) upitao je hoće li se do rujna odraditi prenamjena prostora u Domu kulture za potrebe vrtića. Gradonačelnik je odgovorio potvrdno te pojasnio kako se to privremenom rješenju priskočilo zbog 50-ak neupisane djece. Pojasnio je i kako su vrtić i Grad trenutno u procesu ishođenja dokumentacije, a potom će se odraditi preseljenje službi koje djeluju u tom prostoru u prostor postojeće Gradske uprave te uređenje koje je potrebno sukladno pedagoškim standardima. Također, napomenuo je i kako se nije odustalo od izgradnje novog Dječjeg vrtića u Popovači i Voloderu, te kako se na tim projektima učestalo radi.

Vijećnik Vuić interes je iskazao i za broj zaposlenih u Komunalnim servisima Popovača. Gradonačelnik je odgovorio kako su u tom gradskom komunalnom poduzeću stalno zaposlene 32 osobe, dok će za detaljniji odgovor, koji će sadržavati broj zaposlenih na određeno, odnosno sezonskih radnika, podatke zatražiti od direktora tog poduzeća.