Otvoren kamp STEMoslavina 2023.

U Učeničkom domu Kutina danas je otvoren Robotički kamp za mlade. STEM kamp pod nazivom STEMoslavina 2023. prvi je događaj koji je otvorio cjelotjedno obilježavanje Dana grada u Kutini. Dvadesetak mladih robotičara raznih uzrasta iz svih dijelova Hrvatske tijekom 5 dana imat će priliku sudjelovati u STEM radionicama.
 

Djeca su vrlo dobro raspoložena, kako od onih najmlađih do najstarijih uzrasta i već uživaju u novim izazovima koje je za njih priredio Hrvatski robotički savez, odnosno Robotički savez Popovača. Više o samim radionicama rekao nam je predsjednik Robotičkog saveza Popovača Vlado Lendvaj:
„Ovo je četvrti po redu STEM kamp i ovdje su djeca iz brojnih hrvatskih gradova. Djeca uče zanimljive stvari iz 6 područja robotike, podijeljena su prema interesu i sposobnostima, a ne po godinama“, rekao je Lendvaj. Partner ovoga događaja je i Zajednica tehničke kulture Kutina u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Sisačko moslavačke županije. Predstavnici Zajednica, Zvonko Lernatić i Anto Markotić,  obratili su se riječima podrške mladima koji se zanimaju za STEM područja.

Na STEM radionicama sudjeluju i djeca iz Kutine, a neka od njih rado dolaze i tijekom godine u Zajednicu tehničke kulture na razne radionice. Jedan od njih je i Tin Doležal, učenik 5. razreda OŠ Zvonimira Franka koji je istaknuo kako ga radionice jako vesele a najviše izrada robota od legića.
 

Goste u Učeničkom domu pozdravila je ravnateljica Učeničkog doma, Vesna Vuković poželjevši djeci ugodan boravak u prostoru doma, a kamp je otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.
„Drago nam je da će djeca biti smještena u našem Učeničkom domu. Tu imaju adekvatan prostor za svoj rad. Ovdje će sigurno steći nova znanja iz robotike, ali i nova prijateljstva jer imaju priliku provesti 5 dana u ugodnom druženju““, rekao je Babić otvarajući kamp.


 Ovo je četvrti STEM kamp u Kutini koji potvrđuje da Kutina ima interesa za ovakva područja, što je vrlo važno za perspektivu mladih i može pozitivno utjecati na njihov odabir zanimanja u budućnosti.