Na Dan grada svečano otvorena nova zgrada na Trgu dr. Franje Tuđmana

U Kutini je danas uz Dan grada i Petrovo svečano otvorena nova zgrada na Trgu dr. Franje Tuđmana. Ostvarena suradnjom APN-a, Ministarstva branitelja i Grada Kutine zgrada će riješiti stambeno pitanje 12 HRVI, dok će 15 stanova biti namijenjeno mladim obiteljima.


  Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa županom Ivanom Celjakom prerezao je vrpcu, uz obraćanje brojnih gostiju sa državne i županijske razine koji su nakon svečane sjednice bili na otvorenju novog objekta na središnjem trgu.
 

Kako je rekao Babić ovim će projektom biti zbrinuti svi branitelji koji još nisu imali riješeno stambeno pitanje, a mlade obitelji imat će priliku ostati živjeti i raditi u Kutini. Zgrada će uz stambenu imati i društvenu namjenu, jer se u sklopu zgrade nalazi i velika multimedijalna dvorana s pratećim sadržajima, te poslovni prostori. Ukupna vrijednost investicije iznosi 5,4 mln eura od kojih je APN osigurao dvije trećine sredstava, dok je jednu trećinu osigurao grad Kutina.
 

Riječima podrške na otvorenju obratili su se predstavnici APN-a, Ministarstva hrvatskih branitelja, državni tajnici nadležnih ministarstava te sisačko moslavački župan Ivan Celjak. Gradonačelnik Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo završetkom projekta te najavio je i nova ulaganja u stambene prostore na području Kutine što je bitan uvjet za ostanka mladih obitelji u Kutini.


 Uz gradonačelnika Zlatka Babića i župana Ivana Celjaka obratili su se i Dragan Hristov, direktor APN-a, Domagoj Orlić državni tajnik Ministarstva prostornog uređenja, te Željko Motik iz resora stambenog zbrinjavanja ministarstva hrvatskih branitelja.