Upućeni smo jedni na druge i moramo surađivati

Reprezentativni sindikati u Petrokemiji Upravi su poslali otvoreno pismo u kojem traže sastanak Uprave i radnika Petrokemije.
U pozivu Upravi stoji:
„ Kao predstavnici radnika Petrokemije, još jednom vas molimo da organizirate sastanak Uprave i sindikata te da pokušamo uspostaviti suradnju socijalnih partnera koja će pridonijeti interesima i novih vlasnika i radnika Petrokemije.
Upućeni smo jedni na druge i moramo surađivati da očuvamo funcionalnost sustava.
Jednostrane odluke bez pravodobnih objašnjenja, razgovora i argumenata, na žalost, rezultirale su ogromnim nezadovoljstvom radnika. Ova se situacija mogla izbjeći da smo se na vrijeme sastali i o svemu otvoreno razgovarali. Na žalost već dva dogovorena sastanka nisu održana.
Pozivamo vas, stoga, još jednom da, čim prije to bude moguće, organizirate traženi sastanak i da konačno uspostavimo neophodnu komunikaciju Uprave i predstavnika radnika.
Molimo da svakako sastanak zakažete prije nadolazećeg blagdana, Dana državnosti Republike Hrvatska, dakle do 30. svibnja 2023.
I dalje smo spremni otvoreno, iskreno i argumentirano razgovarati o svemu. Premalo komunikacije i previše ega s bilo koje strane nije dobro za poslovanje i nije u ničijem interesu; niti vlasnika, niti Uprave niti radnika.“ Zaključuje se na kraju otvoreno pisma sindikata Upravi Petrokemije.


Jutros su predstavnici sindikata u Petrokemiji izvijestili o aktivnostima te o prijedlogu daljnjih sindikalnih akcija.