Udruga OSI uspješno provela još jedan EU projekt

Udruga “OSI” Kutina uspješno je provela još jedan EU projekt. Aktivnosti i rezultati projetka „Individualnim tretmanima do zajedničke koristi – osnaživanje potrebitih u doba krize.“ Predstavljeni su na završnoj konferenciji projekta.
Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI izrazila je zadovoljstvo št je u sufinanciranju projekta sudjelovao i Ured za udruge Vlade RH.

Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina

Ostvaren je specifični cilj projekta:  jačanje kapaciteta OCD-a za neposredan rad na području SMŽ uz aktivnosti za zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i dobro upravljanje na lokalnoj razini te time učinkovito odgovoriti na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama poput potresa i COVID pandemije.

Jozefina Kranjcec, predsjednica Udruge OSI Kutina

U provedbi projekta izdan je digitalni priručnik o COVID-u potresu i ranoj intervenciji. Ukupno je održano 39 radionica te 48 psiholoških savjetovanja. Kontinuirano su pružane usluge radnog terapeuta za i usluge logopeda za djecu s teškoćama i OSI.

     Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 396773.64 Kn i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 70018.87 Kn.

OPĆI CILJ PROJEKTA:

Ekonomski i demokratski razvoj: zapošljavanje nezaposlenih osoba – pružanjem besplatnih socijalnih usluga i zapošljavanjem mladih stručnjaka ojačati gospodarstvo: jačanjem udruga, zaklada, škola i učeničkim domovima doprinijeti demokratskom razvoju

SPECIFIČNI CILJ PROJEKTA: jačanje kapaciteta OCD-a za neposredan rad na području SMŽ uz aktivnosti za zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje i dobro upravljanje na lokalnoj razini te time učinkovito odgovoriti na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama poput potresa i COVID pandemije.

AKTIVNOSTI U OKVIRU JAČANJA KAPACITETA LOKALNIH OCD-a

– Digitalni priručnik o COVID-u, potresu i ranoj intervenciji

– 5 radionica COVID 19

– Informacija i zaštita zdravlja i prevencija bolesti i načini ponašanja te djelovanja nakon potresa

– 15 radionica za učitelje osnovnih škola o načinu ophođenja prema djeci s teškoćama u razvoju: o pravilnom ophođenju u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu: zaštita zdravlja od COVID 19 i potresa

– Kontinuirano pružanje usluge fizioterapeuta za djecu s teškoćama i OSI

– Kontinuirano pružanje usluge logopeda za djecu s teškoćama i OSI

– Kontinuirano pružanje usluge radnog terapeuta za djecu s teškoćama i OSI

– 48 psiholoških savjetovanja za oswobe koje su pretrpjele traumu, stres ili gubitak uslijed krizne situacije

NOSITELJ PROJEKTA: UDRUGA OSI KUTINA

UKUPNA VRIJENDOST PROJEKTA 466792.51 KN

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA 2. 11. 2021. – 2. 5. 2023.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 396773.64 Kn i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 70018.87 Kn.

Projekt sufinancira Ured za udrduge Vlade Repbulike Hrvatske.

Sadržaj video priloga isključiva je odgovornost Udruge OSI Kutina.