„Šuma je moj dom“ – promocija knjige Nikole Borića

U kutinskoj Knjižnici i čitaonici sinoć je održana promocija knjige Nikole Borića „Šuma je moj dom“.
  Knjižnica je bila premala za sve koji su željeli doći na ovu promociju i tražila se stolica više.
Mahom su to ljudi koji su upoznati sa životnim putem ovog uspješnog profesionalnog trenera triatlona i drugih sportova, koji je dosegavši sportske olimpijske vrhove s poznatim sportašima, odlučio napustiti sve i otići živjeti u šumu.


Zašto? Prvo je pitanje koje su mu postavljali posjetitelji promocije odnosno interaktivnog susreta upriličenog uz objavu knjige „Šuma je moj dom“. Nikola Borić publiku je osvojio odmah početnim pitanjem: „Koliko vas je puno… Svi bi u šumu?“.
 

Ovo jednostavno pitanje može sažeti prijateljsku atmosferu koja je vladala tijekom ovog književnog susreta.
 Svijet u kojemu živimo je materijalan i konzumeristički, a samo uspjeh znači priznanje ljudskih vrijednosti. Nikola Borić ostvario je upravo vrh, dakle ono čemu svi teže. Uspjeh u svom poslu treniranja najuspješnijih olimpijaca i sportaša od Hrvatske, Turske, Azerbajdžana, Etiopije, te sve povlastice koje prate takav uspjeh u vidu novca i svih materijalnih stvari trebao je biti vrh u kojem će Nikola Borić trajno uživati. No umjesto toga ovaj nadasve hrabar čovjek odlučio je prepustiti svoja dobra prijateljima i otići u šumu.
Je li to ludost ili potraga za smislom… pitanje je o kojem su svi razmišljali nakon jučerašnje promocije no ono što je sigurno povezali su se s Nikolom Borićem u razumijevanju sadašnjice koja mnoge uništava i frustrira. Govorio je Borić i o svojim lutanjima tražeći sebe u raznim duhovnim područjima koja su ga dovela do današnjeg načina života.  
 Ovo je samo uvod u knjigu „Šuma je moj dom“ koja je namijenjena svima onima koji u sebi osjećaju duboku potrebu za promjenom životnog stila i obnovom veze s prirodom. Da je autorova ambicija urodila plodom, najbolje svjedoči nagrada National Geographica u kategoriji Odgovor na klimatske promjene koju je osvojio s klasterom Made in Papuk, čiji je dio i njegova farma.
   

Možemo jedino poželjeti sreću autoru u novim otkrićima prirode i zaželjeti što stabilnije vremenske prilike i mirnu plovidbu hrvatskim gorama.