Međunarodni dan muzeja u Muzeju Moslavine

18. svibnja MEĐUNARODNI je DAN MUZEJA. Kutinski Muzej Moslavine danas radi cijeli dan do 19 sati, a ulaz i vodstva su besplatni. Moguć je i popust na muzejske publikacije.

U sklopu upravo otvorene izložbe “Svijet kristala patera Marija Crvenke” bit će organizirana i radionica “IZRADI SVOJ KRISTAL”  – izrada omiljenog kristala od papira, 3D. Izloženi minerali se u prirodi često pojavljuju u pravilnim oblicima-kristalima. Zadatak je: pogledati koji su to oblici i koje boje. Posjetitelji mlađeg uzrasta mogu izrađivati pravilnu šesterostranu prizmu u origami tehnici. Radionica je otvorena za sve posjetitelje 10 do 19 sati.

„Kristali i minerali su dio ljudskih života od pojave čovjeka na ovoj planeti. Nije ni čudi da su kristali svojim izgledom fascinirali ljude da ih skupljaju i diveći im se pripišu im čudesna, božanska svojstva. Dođite u četvrtak, na Dan muzeja, u Galeriju MMK i poslušajte neke od priča, mitova i legendi o kristalima koje smo prikupili sa svih strana svijeta za vas. A otkrit ćemo i neke od moslavačkih priča o kristalima…“