Kutina domaćin 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića

U Sportskom centru Kutina jučer je održan 19. Olimpijski festival dječjih vrtića Sisačko moslavačke županije. Na festivalu je sudjelovalo 8 dječjih vrtića s 320 natjecatelja.

Mali sportaši natjecali su se u brojnim disciplinama od malog nogometa, do skoka u dalj s mjesta, bacanju loptice, trčanju, štafeti itd.


 Svečanosti dječjeg sporta doprinijela je atmosfera paljenja olimpijske baklje uz olimpijsku zastavu u čemu su sudjelovali juniori kutinskih rukometaša i nogometaša.

U pozdravnoj riječi organizatora, predsjednik Zajednice sportskih udruga Sisačko-moslavačke županije, Marko Badrić, istaknuo je važnost ovakvog sportskog okupljanja zbog promicanja sporta, a time i zdravlja djece s područja cijele županije.   

U ime domaćina, Grada Kutine, gradonačelnik Zlatko Babić izrazio je dobrodošlicu svim sudionicima olimpijade naglašavajući kako je Kutina kao grad sporta ponosna na ovakav sportski događaj kojemu su suorganizatori Zajednica sportskih udruga Grada Kutine i Dječji vrtić Kutina.
Župan SMŽ Ivan Celjak otvorio je olimpijadu riječima podrške svim malim natjecateljima koji su u Kutinu došli promicati sport i fer play. Olimpijske igre dječjih vrtića Sisačko- moslavačke županije izlučile su i najbolje sportske ekipe u pojedinim disciplinama, no pobjednicima se mogu smatrati sva djeca koja su sudjelovala u sportskim disciplinama.

Događaj je uveličao nastup kutinskih mažoretkinja koje promiču ples kao jedan od dijelova sportskih aktivnosti za kojega su također potrebni upornost i vježbanje, baš kao i u svakoj sportskoj disciplini.
 Posebno treba zahvaliti i odgajateljicama dječjih vrtića koje s djecom njeguju sport, uz sve ostale odgojno-obrazovne aktivnosti kojima se svakodnevno bave u radu s djecom.