Dobar tek u Moslavini

Moslavini nedostaje zajedništva, osjeća se to i u provedbi projekta “Dobar tek u Moslavini!”. Tim se projektom želi kreirati zajednička, prepoznatljiva moslavačka gastronomska ponuda. Odaziv ugostitelja nije zadovoljavajući. Više je razloga, od toga da je Moslavina podijeljena u tri administrativne jedinice, nedostatka radne snage, itd., istaknuto je to u raspravi na 4. radionici u okviru projekta.
“Nećemo odustati, nastavit ćemo dalje, jer Mosalvina ima toliko toga za ponuditi i vrijeme će pokazati da ćemo uspjeti.”, zaključeno je u raspravi.
U Kleti Romić u Kutini održana je čevtrta, ujedno i posljednja Radionica aktivnosti “Dobar tek u Moslavini!”, koju LAG Moslavina provodi u okviru projekta suradnje “Okusi domaće!”. Cilj je promocija moslavačke kuhinje, odnosno jela spremljenih od lokalnih namirnica. Lokalne specijalitete od domaćih namirnica u Kutini pripremila je baka Nada, glavna kuharica u Kleti Romić.
LAG „Moslavina“ s međimurskim LAG-ovima provodi zanimljiv projekt suradnje kojem je glavni cilj promocija lokalne kuhinje, a koji se financira EU sredstvima. U okviru projekta LAG provodi aktivnost „Dobar tek u Moslavini!“ bit će izdana moslavačka kuharica u kojoj će se ispričati priča o moslavačkoj kuhinji i moslavačkim receptima koji najbolje predstavljaju našu regiju.
Aktivnost „Dobar tek u Moslavini!“ se provodi u suradnji s iskusnim stručnjakinjama u svojim područjima, književnicom i novinarkom Božicom Brkan te Danijelom Crnjak Andri, cheficom kuhinje Danijelom Crnjak Andri.
Moslavačka kuharica trebala bi pomoći u promociji tradicionalne, lokalne hrane, spremljene od domaćih namirnica te na taj način Moslavinu učinili turistički i gastonomski prepoznatljivom.