DND Kutina priredbom obilježilo Majčin dan i Dan obitelji

Prepuna dvorana Doma kulture jučer je podržala našu djecu i mlade na tradicionalnoj priredbi u povodu Majčinog dana i Dana obitelji koju godinama organizira Društvo naša djeca Kutina.

Predsjednica društva Vlatka Vidiček Dam naglasila je kao je ovo 26. po redu priredba koja nosi poruku važnosti obitelji u društvu. DND svojim aktivnostima na promicanju važnosti obitelji radi tijekom cijele godine, no ovom priredbom okupljaju i ustanove i društva koje rade s djecom kao članove Koordinacije Kutina – grad prijatelj djece.  


Priredbu je svojim dolaskom podržao i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitajući Društvu naša djeca i predsjednici Vlatki Vidiček Dam na uspješnom radu te dajući podršku i svima ostalima koji u Kutini rade s djecom i mladima.  Program koji je trajao oko sat i pol otvorile su članice DND-a koje je u programu imalo i svoju dramsku točku.

Uz domaćine priredbe predstavile su se sve kutinske osnovne škole i Dječji vrtić Kutina, te KUD-ovi Moslavina, Repušnica i KUD Ivančice. Posebne programe imali su Umjetnički dramski studio KRID, kao i rasplesana skupina PŠ Repušnica. Puno plesa, pjesme, recitiranja, glazbe i veselo ozračje pratilo je priredbu koja je i za sudionike i za roditelje bila šlag na torti nakon uloženog truda.


Treba zahvaliti svim mentorima i voditeljima društava koji nesebično rade s djecom te svakodnevno ulažu svoje slobodno vrijeme u njihov rast i razvoj koji dolazi s ovakvim aktivnostima i sudjelovanjem u njima. Za ovako mali grad priredbi ima sasvim dovoljno da sva djeca pronađu svoje mjesto na pozornici. To je znak da se s njima, zahvaljujući savjesnim odgajateljima, sustavno radi i da Kutina pokraj takve djece ima perspektivu.


  Priredba je završila nastupom zbora Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula koji su uz profesore, supružnike Švirtlich, zaokružili još jednu lijepu priču i poruku ove priredbe, a to je: „Obitelj je nepoderiva“.