Delegacija Grada Kutine obilježila 28. obljetnicu VRO Bljesak

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća delegacija Grada Kutine obilježila je 28. obljetnicu VRO Bljesak u kojoj je oslobođena Zapadna Slavonija. Tim povodom kod Policijske postaje, Petrokemije i kod Križa s krunicom položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule u obrani Domovine.

Uz to, ispratili su i članove Udruge maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru” koji su se zaputili putem Okučana kako bi i tamo obilježili obljetnicu VRO Bljesak.

Ovom obilježavanju uz gradonačelnika Zlatka Babića sa zamjenicom Ivanom Grdić prisustvovali su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici PP Kutina, predstavnici Petrokemije d.d., predstavnici Grada Kutine na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Nebojšom Čovićem, te ostali predstavnici društvenog i političkog života grada Kutine te ostali sugrađani.

Molitvu i riječi zahvale na kutinskom groblju poginulim hrvatskim braniteljima održao je kutinski župnik preč. Vladimir Hren, dok su obilježavanje obljetnice ove akcije uveličali i članovi GPO Krešimir iz Kutine.