Dan hrvatskog vatrogastva i blagdan sv. Florijana u Kutini

Vatrogasci na području Grada Kutine oslonac su lokalne zajednice. Uz ispunjavanje svoje plemenite misije spašavanja i pomoći građanima u opasnostima i nesrećama, vatrogasci su u brojnim naseljima i nositelji društvenog života. Istaknuto je to na svečanom prijemuz za predstavnike Vatrogasne zajednice kod gradonačelnika Kutine u povodu blagdana sv. Floriajna, zaštitnika vatrogasaca i Dana hrvatskog vatrogastva.
Vatrogasna zajednica Grada Kutine nedavno je obilježila 30 godišnjicu postojana, a prvi DVD Kutina grad osnovan je prije 137 godina, podsjetio je Slavko Špičak predsjednik Vatrogasne zajednice. U svim tim godinama i desetljećima vatrogasci su bili oslonac sigurnosti te su uvijek spremno pomagali sugrađanima u raznim nevoljama. Predsjednik vatrogasne zajednice Grada Kutine istaknuo je kako su vatrogasci prošle godine bili na brojnim intervencijama.

Slavko Špičak, predsjednik VZ Grada Kutine

Sve te intervencije vatrogasci su uspješno izveli zahvaljujući stalnom educiranje, nabavi nove opreme i tehnike te marljivom vježbanju. „U tome nam je važna suradnja i pomoć Grada Kutine i na tome se zahvaljujemo.“, istaknuo je Slavko Špičak, predsjednik vatrogasne zajednice. U Vatrogasnoj zajednici je 2100 vatrogasaca koji su se istaknuli svojim radom u brojnim područjima. Osobito su ponosni na uspjehe na natjecanjima te u radu s mladima. Vatrogasna natjecanja su najmasovnija okupljanja djece i mladih na području Kutine i oni se sve više uključuju u DVD-e. „Zato s optimizmom gledam u budućnost vatrogastva u Kutini!“, zaključio je Slavko Špičak

     Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je kutinskim vatrogascima njihov blagdan i zahvalio im na osjećaju sigurnosti i za svu pomoć građanima Kutine u spašavanju imovine i života.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine je dodao kako se vatrogasci ističu i odgovornim pristupom svom radu i organizaciji pa je proteklih godina zamjetan iskorak u radu vatgrogasaca. Posebno je istaknuo rad s djecom i mladima i na tome posebno čestitao Vatrogasnoj zajednici Grada Kutine.

     Obilježavanje sv. Florijama i Dana hrvatskog vatrogastva u Kutini je završeno tradicionalnim mimohodom vatrogasaca uz pratnju Puhačkog orkestra Krešimir i mažoretkinja Grada Kutine.