Zajednica sportskih udruga KT – proglašenje najboljih sportaša i sportskih djelatnika u 2022.

U Kutini je sinoć u organizaciji Zajednice sportskih udruga održana dodjela nagrada najboljim sportašima i sportskim djelatnicima, nagrada za životno djelo, ali su dodijeljena i druga priznanja vezana za unaprjeđenje sporta u Kutini.

Skup je otvorio predsjednik Zajednice sportskih udruga, Robert Kolenc koji je rekao kako je nakon 3 godine koje su bile svima teške, osobito sportašima, došlo vrijeme za ovakav događaj.

“Dodjela nagrada najboljim sportašima i trenerima dokazuje kako je Kutina grad sporta. Sjajni rezultati naših sportaša, kako individualna tako i grupna postignuća govore da imamo puno talentirane djece za sve vrste sportova. Imamo i kvalitetne sportske djelatnike koji rade s tom djecom i to posebno veseli. Sve što je uloženo u sport, a sredstva u sportu nisu zakinuta, vratilo se višestruko”, rekao je predsjednik ZSU Kutina.

 Katrina Nosil iz Streličarskog kluba KOROS proglašenja je najboljom sportašicom, dok je za najboljeg sportaša proglašen nogometaš NK Moslavine, Ante Batarelo. Katarina Nosil iza sebe ima 27 natjecanja s kojih se vratila sa 24 medalje i nekoliko osvojenih državnih prvenstava. “Ova nagrada mi puno znači. Moj trud je dao rezultate i zadovoljna sam svojim postignućima. To je priznanje i motivacija da nastavim i dalje biti u ovom sportu kojim se bavim 7 godina”, rekla je Katarina Nosil.
 

Ante Batarelo nogometaš je NK Moslavine koji iza sebe ima nastupe u brojnim klubovima, počevši od Hajduka budući da je u Kutinu došao upravo iz Splita, a iza sebe je nakon toga ostavio učešće u Inkeru, Slaven Belupu i drugim klubovima. NK Moslavina ovom je nagradom pokazala da cijeni njegovo iskustvo. “Zadovoljan sam nagradom, konkurencija je bila jaka. Ima puno dobrih sportaša u Kutini. Tri godine sam tu u klubu i budući da imam 38 godina, ovdje mislim i završiti svoju nogometnu karijeru. Trener je super i mlada ekipa igrača oko mene i nadam se da ćemo ostvariti cilj, a to je dogodine ući u višu ligu”, rekao je Batarelo.

 Nagrada za životno djelo pripala je Đuri Petrincu, a uručio ju je predsjednik Gradskog vijeća Nebojša Čović.. Kako je rekao Petrinec ovo priznaje mu puno znači. “50 godina sam u sportu i cijelu mladost dao sam Moslavini radeći i igrajući oko 500 utakmica. Trenirao sam juniore i seniore, išao po Hrvatskoj, jer ne možete u jednom klubu biti do kraja života. To je kruna moje sportske karijere”, rekao je Đuro Petrinec zahvaljujući u ime svih nagrađenih.

 U ime gradonačelnika Zlatka Babića skupu se obratio predsjednik Gradskog vijeća Nebojša Ćović.
Tom prilikom čestitao je svim dobitnicima nagrada, njihovim trenerima i roditeljima koji su uvijek podrška. Dodao je kako Kutina puno ulaže u sport i infrastrukturu. ”Nekoliko mln kn uloženo je u atletsku stazu, dvoranu IV, novi travnjak na nogometnom igralištu, suvremenu kuglanu… Kutina ima velik sportski potencijal i jednako kao i dosad nastojat ćemo pronaći sredstva kako bi to uspješno pratili” , rekao je Nebojša Čović.

  Brojni mladi sportaši iz raznih klubova su istaknuti. Teško ih je sve nabrojati ali tu su AK Moslavina, Streljački klub Magnum, Kick boxing klub Kutina, Streličarski klub KOROS, Klub za osobe s invaliditetom ODISEJ, te naravno rukometaši i nogometaši Moslavine.
 

Najboljim trenerom u 2022. Proglašen je Ivan Desić zbog iznimnih postignuća atletičarki AK Moslavina, a priznanje mu je uručio pročelnik za dr. djelatnosti Željko Tomičić. Medalje koje su donijeli s brojnih natjecanja pronijele su i ime Kutine i ovih nekoliko minuta slave mladi su uživali u odmoru. Već sutra čekaju ih novi treninzi i pripreme kojima svi pristupaju odgovorno, u protivnom ne bi niti postigli ovakve rezultate. Zaključno, Kutina jest grad sporta i u digitalnom vremenu sve češćeg boravka uz ekrane, u sport vrijedi ulagati i privući što više djece i mladih na sportske terene.


U nastavku pogledajte tko su ovogodišnji nagrađeni sportaši i sportski djelatnici


U kategoriji SPORTSKE NADE NAGRAĐENI SU:

–       KRISTIJAN IVIČIĆ – STRELJAČKI KLUB MAGNUM
Prvak Hrvatske u kategoriji Kadeta te član kadetske ekipe prvaka Hrvatske
–  SOFIJA PELIN – STRELJAČKI KLUB MAGNUM
Perspektivna mlada sportašica koja predanim i upornim radom postiže zapažene rezultate na službenim turnirima Olimpijskih nada, te kadetskim turnirima osvojila 2. zlatne medalje, te četri srebrne medalje. Na Prvenstvu Hrvatske zauzela je 7.mjesto u vrlo jakoj konkurenciji juniorki.
–      IVA MAŽAR – ATLETSKI KLUB MOSLAVINA KUTINA
Proglašena je za najbolju limačicu Hrvatske atletske lige sjever, A OSTVARILA JE SLJEDEĆE REZULTATE : 1. MJESTO – KROS, 2. MJESTO ŠTAFETA, 2. MJESTO EUROPSKE IGRE
  LINA FILIPOVIĆ – ATLETSKI KLUB MOSLAVINA
3. MJESTO – BACANJE VORTEXA, ML.KADETKINJe 2. MJESTO –bacanje loptice EUROPSKE IGRE MLADIH BRNO
DAVID OPARIĆ   – ATLETSKI KLUB MOSLAVINA
proglašen je najboljim limačem 2011. godišta u Hrvatskoj atletskoj lizi sjever kroz čija je sva kola brojem disciplina u kojima je takmičio i brojem pobjeda došao do te titule. 1 državna 2 europske MEDALJE
TENA KAČMARČIK – KIK BOXING KLUB KUTINA
Osim što je više godina državna prvakinja pobjeđivala je i na velkim međunarodnim turnirima. Prošle godine u Kutini, Makarskoj, Sarajevu. Potencijalno se razvija u vrlo perspektivnu sportašicu.
–  RENATA HOŠKO – KIK BOXIG KLUB KUTINA
Osvojila je prošle godine HP u PF-42kg. Na euro kupu je osvojila brončanu medalju. Pobjeđivala je međunarodnim turnirima u Kutini, 2 druga mjesta na Croatia Openu 2022,Vrlo perspektivna mlada sportašica.
LEON HORVAT – RUKOMETNI KLUB MOSLAVINA KUTINA
NIKO BATKOVIĆ – RUKOMETNI KLUB MOSLAVINA  KUTINA
dvojica najperspektivnijih mlađih kadeta u RK Moslavina ,pod vodstvom trenera Milinovića. Ističu se predanom radu i iznimnim zalaganjem na treninzima i utakmicama. Nositelji ekipe i jedni od glavnih motora u ekipi mlađih kadeta RK Moslavina. Ukoliko nastave ovim putem, čeka ih lijepa rukometna budućnost.
–   DOMINIK SAMBOLEK – HRVATSKI ŠPORTSKI KLUB MOSLAVINA KUTINA
 IGNACIJE MARIĆ – HRVATSKI ŠPORTSKI KLUB MOLSAVINA KUTINA
Svojim trudom i zalaganjem na utakmicama , doprinose svojoj ekipi timskim radom.
–  DUNJA NORA – ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KUTIN
–   EMA TOMAC – ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KUTIN
Ostvaruju odlične rezultate u skupnom natjecanju u međužupanijskoj ligi do 12 godina. gdje se natječu..

U kategoriji PERSPEKTIVNA SPORTAŠICA, NAGRAĐENE SU:

          AGATA ŠTAJCER – BOKS KLUB

Više puta je pobjeđivala u ligi. Agata svojim marljivim radom i učincima sigurno ide prema najvišim sportskim dosezima, OSVOJILA JE PRVO MESTO NA DRŽAVNOM NATJECANJU, POBJEDNICA LIGE I MEĐUNARODNIH KUPOVA TE JE OSVOJILA 3. MJESTO NA EUROPSKOM PRVENSTVU.

–         TIA PETRINEC – ATLETSKI KLUB MOSLAVINA KUTINA

4 zlatne medalje

3 srebrne medalje NA DRŽAVNIM NATJECANJIMA.

U kategoriji PERSPEKTIVNI SPORTAŠ, NAGRAĐENI SU:

–          FRANKO SLOTA – STRELJAČKI KLUB MAGNUM KUTINA
Vrlo perspektivan strijelac Streljačkog kluba Magnum, višestruki ekipni prvak Hrvatske . Na službenim državnim turnirima te turnirima Olimpijskih nada redovito osvaja brojne medalje od toga 2. zlatne 4. srebrne te 1.brončanu medalju u kadetskoj i višoj juniorskoj konkurenciji. Kao junior na Prvenstvu Hrvatske  zauzeo je 3.mjesto u pojedinačnom plasamanu a u kadetskoj konkurenciji ostvario je naslov Prvaka Hrvatske.

–         VANJA BURMUDŽIJA– KIK  BOXING KLUB KUTINA
Do sada je napravio niz vrijednih rezultata u mlađoj kadetskoj konkurenciji kao i u starijoj kadetskoj konkurenciji. Njegovi sigurno najbolji rezultat je prošle godine na svjetskom prvenstvu u Jesolu osvojio je zlatnu medalju u starijoj kadetskoj konkurenciji. Pobjednik svjetskog kupa u Mađarskoj, kao i srebrni na EK. Dvostruki je prvak hrvatske u konkurenciji SK-63kg. u point fightingu i light contactu.

4.U KATEGORIJI NAJOLJI SPORTSKI DJELATNIK, NOMINIRAN JE:  VLADO KUREČIĆ – dugogodišnji predsjednik NK VATROGASAC

5.U KATEGORIJI NAJUSPJEŠNIJI TRENER NAGRAĐEN JE :

IVAN DESIĆ – ATLETSKI KLUB MOSLAVINA KUTINA
Ivan je u 2022. godini sa svojim sportašima osvojio 15 medalja sa državnih prvenstava ima osvojenih 5 medalja sa Europskih igara mladih Brno Češka. U 2022. godini ima mlađe kadetske prvakinje Hrvatske u krosu. Vice prvakinje Hrvatske u štafeti 4x200m . Svojom sportašicama osvojio je titulu najuspješnijih mlađih kadetkinja i limačica Hrvatske atletske lige sjever.  Atletičarka kojoj je trener najbolja je mlađa kadetkinja Hrvatske, a njegove 4 atletičarke pozvane su u Hrvatsku atletsku reprezentaciju u 2022. godini

6. U KATEGORIJI ŽIVOTNO DJELO NAGRAĐEN JE:

ĐURO PETRINEC – HNŠK MOSLAVINA

7.U KATEGORIJI ŽENSKA SPORTSKA EKIPA, NAGRAĐENE SU:

–          MLAĐE KADETKINJE – AK MOSLAVINA

kadetkinja koje su u 2022. godini donijele naslov prvaka ATLETSKOM KLUBU  MOSLAVINA I NAJUSPJEŠNIJE SU BILE NA EUROPSKIM ATLETSKIM IGRAMA  su:

Tija Petrinec, Ena Križanec, Iva Mažar, Lina Filipović, Nikol Lilovac, Tia Križanec, Sara Kramarić, Petra Oprauš, Lena Peterfi, Jana Vidović, Eni Mezak, Zara Veltruski i Mia Pavičić.

PO OSVOJENIM MEDALJAMA NA PRVENSTVIMA HRVATSKE U SVIM UZRASNIM KATEGORIJAMA ATLETIČARKE MOSLAVINE ZAUZIMAJU VISOKO DESETO MJESTO SA OSVOJENIH 7 ZLATNIH, 5 SREBRNIH I 5 BRONČANIH MEDALJA.

8. U KATEGORIJI MUŠKA SPORTSKA EKIPA, NAGRAĐENI SU :

KADETI – STRELJAČKOG KLUBA MAGNUM,

Muška kadetska ekipa Streličarskog kluba  MAGNUM na kadetskom prvenstvu Hrvatske. U 2022. U sastavu Franko Slota, Erik Obrad te Kristijan Ivičić pod vodstvom trenera Marka Slote osvojili su naslov KADETSKIH PRVAKA HRVATSKE u gađanju olimpijskom disciplinom zračnog pištolja.

9.U KATEGORIJI NAJBOLJA ŽENSKA SPORTAŠICA, NAGRAĐENA JE:

KATARINA NOSIL, STRELIČARSKI KLUB KOROS

DRŽAVNA PRVAKINJA U ČETIRI KATEGORIJE NATJECANJA.  OSVOJILA JE 4 ZLATNE MEDALJE.

10.U KATEGORIJI NAJBOLJI MUŠKI SPORTAŠ, NAGRAĐEN JE:

ANTE BATARELO, HRVATSKI ŠPORTSKI KLUB MOSLAVINA KUTINA.

11.U KATEGORIJI NAJBOLJI SPORTAŠ S INVALIDITETOM nagrađen je: Erik Fabijan Kaurin.

12.  U KATEGORIJI NAJBOLJA SPORTAŠICA S INVALIDITETOM, NAGRAĐENA JE: ANA MARIJA BRAJDIĆ – ATLETSKI KLUB ODISEJ

13. “Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Kutine donio je JEodluku o Posebnom priznanju za iznimno postignuće u sportu te promicanje imena grada Kutine kroz sport”. Nagrada se dodjeljuje dr. Borisu Peršiću.

Gradonačelniku Zlatku Babiću dodijeljena je tom prilikom iznimna nagrada za doprinos sportu u 2022. godini.


Proglašenje sportaša uveličala je svojim nastupom i učenica OGŠ Borisa Papandopula, Barbara Božić.

Rezultate kutinskih sportaša pohvalio je i predsjednik Zajednice sportskih udruga Sisačko moslavačke županije Marko Badrić koji je događaju nazočio s tajnikom Zajednice Ivom Šimcem.