Pri kraju uređenje prvog javnog staračkog doma u Kutini

Uređenje ispostave Doma za starije Sisak u Domu zdravlja Kutina pri završetku je. Za nešto više od mjesec dana bit će moguće useljenje 50 korisnika. Najavio je to župan Ivan Celjak.

Ivan Celjak, župan SMŽ

U novouređenoj ispostavi staračkog doma u Kutini bit će organiziran dnevni boravak, rekla je Ružica Čakširan ravnateljica Doma za starije Sisak.

Ružica Čakširan, ranvatlejica Doma za starije SMŽ Sisak

Uređenje Doma za starije u Kutini fianciran Žuapnija sa 1,6 mil eura što je 14% županijskog proračuna. 1.2 mil. vrijednost je radova koji su pri završetku. Idući tjedan započet će opremanje doma u ukupnom iznosu 400 tisuća eura, a dijelom će ih sufinancirati Grad Kutina.

     Gradonačelnik Kutine izrazio je zadovoljstvo što će Kutina dobiti prvi starački dom, ali je naglasio da to neće zadovoljiti sve potrebe.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Na području Grada Kutine živio oko 6000 umirovljenika. U Domu za starije u Sisku smješteno je 30-ak osoba s kutinskog područja. Na listi čekanja za smještaj u starački dom Sisak je oko 5000 osoba. Za dvokrevetnu sobu čeka se 5 godina, a za jednokrevetnu sobu 10 godina. Prosječna cijena smještaja je oko 500 eura i najjeftinija je u Hrvatskoj.