30 godina VZG Kutina

Vatrogasna zajednica Grada Kutine u protekla je tri desetljeća oslonac građanima Kutine u svim situacijama kada je im je potrebna pomoć i zaštita, života i imovine. Tako će biti i u predstojećim godinama jer se kontinuirano radi na opremanju i edukaciji vatrogasaca. Rečeno je to na svečanoj skupštini i obilježavanju 30 godina Vatrogasne zajednice Grada Kutine. Na svečanosti je blagoslovljena i nova vatrogasna zastava kojoj je kuma Marijana Petir, saborska zastupnica
U protekloj godini kutinski vatrogasci, članovi DVD-a, JVP i IDVD-a sudjelovali su u više od 30 intervencije pomoći, spašavanja i zaštite građana i njihove imovine. Sudjelovali su u gašenju 69 požara te u 272 tehničke i ostale intervencije. Istaknuo je u Izvještaju o radu Slavko Špičak. „U tim intervencijama vatrogasci su dokazali svoju humanost i spremnost da uvijek, bilo gdje zaštite sugrađane, njiove živote i imovine. Više od 2. tisuće vatrogasaca u 22 DVD-a u našoj zajednici oslonac su sigurnosti jer redovito vrježbaju, stalno se educiraju i kontinuirano se nabavlja vatrogasna oprema.“, rekao je Slavko Špšičak. Posebno je naglasio kako je u posljednjih nekoliko godina u suradnji s Gradom Kutinom napravljen veliki iskorak u opremanju vatrogasaca što je na dobrobit Grada i građana. Podsjeti je i na rad s djecom i mladima te je rekao kako je to vrlo vrijedan koji daje odlične rezultate te je tako osigurana budućnost vatrogastva na području Grada Kutine. „Vatrogasci će u svom plemenitom poslanju uvijek biti spremni pomoći građanima i bit ćemo i dalje jamac njihove sigurnosti.“, zaključio je predsjednik VZG Kutine.
Kutinskim vatrogascima zahvalili su i poželjeli nastavak dobrog rada Mario Paluh, zapovjednik Županijske VZ, Mario Jurić zamjenik župana i Robert Kolenc, izaslanik gradonačelnika Kutine.
Na svačnosti obilježavanja 30. obljetnice VZG Kutine blagoslovljena je i nova vatrogasna zastava, kojoj je kuma Marijana Petir, saborska zastupnica. Zahvalila se na veliko j čast te je zahvalila svim kutinskim vatrogascima što njeguju neprolazne vrijednosti kao što su hrabrost, humanost, solidarnost, poštenje i požrtvovnost te pomažu ljudima u nevolji.