U Kutini započinje provedba programa Zaželi, faza III.

Treća, prijelazna faza projekta Zaželi počinje i u Kutini. U idućih 6 mjeseci 52. žene iz teže zapošljive skupine pomagat će i voditi brigu za više od 300 korisnika, uglavnom starijih i nemoćnih osoba. U ovoj fazi projekt će u Kutini provoditi Zaklada Ivanova kuća, Crveni križ, gradska organizacija Kutina i Zaklada Sandra Stojić. Grad Kutina partenr je u projektu koji se sa 325 tisuća eura financira iz europskih i nacionalnih fondova, rečeno je na konferenciji za novinare.
Zaklada Ivanova kuća uspješno je sudjelovala u drugoj fazi programa Zaželi, podsjetio je p. Mariano Passerini, upravitelj Zaklade. Izrazio je osobito zadovoljstvo što je ova projekt slijedi put Kutinčanina, brata Ivana Bonifacija čije je poslanje bilo pomaganje zaboravljenima i bolesnima u bolnici Sv. Duha u Rimu i što se njegovo poslanje kroz ovaj projekt nastavlja i u nejgovom rodnom zavičaju, u Kutini.

p. Mariano Passerini, upravitgelj Zaklade Ivanova Kuća

     Crveni križ, gradska Kutina prije programa Zaželi u Kutini je uz financijsku potporu Grada 18 je godina provodio program „Pomoć u kući stariji i nemoćnim osobama“. Taj program nastavljen je kroz drugu fazu programa Zaželi, a sada se nastavlja i u trećoj fazi. „Nastojat ćemo zadržati sve zaposlene žene i korisnike iz druge faze i u ovom prelaznom razdoblju. Uz to nastojat ćemo program proširiti i na korisnike kojima je potrebna humanitarna pomoć, u skladu s misijom Crvenom kriđa.“, rekla je Katica Zeman ravnateljica CK GO Kutina.

Katica Zeman, ravnateljica Crvenog križa GO Kutina

Zaklada Sandra Stojić s velikim je uspjehom provela prvu i drugu fazu programa Zaželi. Tako osnaženi, Zaklada, dosad zaposlene žene i korisnici ne sumnjaju i u uspjeh treće faze, rekla je Ana Feltrin Pahel. „Zaposlene žene i korisnici s nestrpeljenem očekuju i raduju se ponovnom susretu i nastavku programa koji će zapoečti vrlo brzo.“

Ana Feltrin Pahel, voditeljia projekta Žene su snaga zajednice, faza IIi

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je veliko zadovoljstvo nastavkom programa Zaželi u Kutini te je zahvalio nositeljima projekta u Kutini i svojim su vrijednim i nesebičnim radom pokazali brigu i pažnju sugrađanima kojima je ona najpotrebnija.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Nositelji projekata u programu Zaželi u Kutini složili su se kako je ovo važan društveni program te su izrazili nadu kako će uskoro biti raspisan natječaj za četvrtu fazu projekta, koji bi se trebao provoditi kroz tri godine.