“Tošo Dabac, umjetnik svojeg vremena – kritičko čitanje” – promocija knjige dr. Ive Prosoli u Noći Muzeja

Muzej Moslavine spreman je za Noć muzeja koja će se održati u petak 27. siječnja. Iz bogatog programa ovom prilikom  izdvajamo predstavljanje monografije „Tošo Dabac, umjetnik svojega vremena – kritičko čitanje“ autorice dr. Ive Prosoli, rođene u Kutini. 

 Monografija Tošo Dabac, umjetnik svojeg vremena – kritičko čitanje autorice Ive Prosoli,proglašena je ovih dana jednom od najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga na natječaju Hrvatska lijepa knjiga za 2022. godinu koji je organizirala Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.
 O tom vrijednom djelu, koje je u medijima ocijenjeno kao jedno od najboljih publicističkih izdanja u protekloj godini, govorit će ravnateljica Muzeja Moslavine Kutina Jasmina Uroda Kutlić, redoviti profesor na Katedri za filmologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu dr. sc. Nikica Gilić, voditeljica Zbirke starije fotografije u Muzeju za umjetnost i obrt Dunja Nekić, autorica dr. sc. Iva Prosoli koja je rođena u Kutini i glavna urednica Školske knjige i urednica monografije, Miroslava Vučić.
Početak promocije knjige dr. Ive Prosoli je u 19 sati. (foto: Mario Krištofić)