Besplatni topli obroci za 1672 učenika kutinskih osnovnih škola

Vlada RH od sljedećeg polugodišta financirat će besplatne obroke u osnovnim školama. Tako će u kutinskim osnovnim školama biti osiguran topli obrok za 1672 učenika. Odlukom Vlade RH o kriterijima i načinu financiranja, odnosno sufinanciranja troškova prehrane za učenike osnovnih škola za drugo polugodišta školske godine 2022/2023. određeno je da će se prehrana financirati u iznosu od 1,33 eura odnosno 10,00 kuna po danu, za dane kada je učenik na nastavi.

 Grad Kutina osnivač je 5 osnovnih škola iz obveznog programa koje pored matičnih objekata imaju ukupno i 9 područnih objekata. Ravnatelji Osnovnih škola zajedno sa osobljem spremni su logistički za pripremu i podjelu toplih obroka s prvim danom drugog polugodišta.
Prilagodba novim uvjetima pripreme i distribucije toplih obroka bit će najveći izazov za Osnovnu školu Mate Lovraka koja ima lošije uvjete za novi povećani obujam rada školske kuhinje. Grad Kutina pomoći će osnovnim školama u nabavci nužne opreme za pripremu obroka. Škole su danas obišli gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine, Željko Tomičić. (izvor: kutina.hr)