Završna konferencija projekta “Kutina bez neplivača” 2022.

Školski sportski savez Grada Kutine održao je završnu konferenciju projekta „Kutina bez neplivača“ 2022.
 Predsjednica ŠSS Kutine Jasminka Molnar tom je prilikom predstavila izviješća o radu Školskog sportskog saveza tijekom pandemijskog razdoblja, za 2021. godinu, a bilo je riječi i o tekućoj godini i planovima za 2023.

 Situacija u 2021. godini zbog pandemije bila je iznimna, kako za sve, tako i za Školski sportski savez, ali u ovoj godini radilo se na realizaciji svih zacrtanih planova.  
 Kako je istaknula predsjednica Školskog sportskog saveza i voditeljica projekta Kutina bez neplivača, Jasminka Molnar,  u projekt je ove godine bilo uključeno 365 učenika i preko 50 suradnika iz kutinskih osnovnih škola, Sportsko rekreacijskog centra Sisak, Sportskog centra Kutina, te Udruge SJPD RIS i ŠSSK.

 Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva turizma i sporta “Hrvatska pliva u 2022.” putem kojeg je ostvareno maksimalno sufinanciranje od 120.000 kn, što je, uz dodani iznos Grada Kutine, i ove godine omogućilo učenicima besplatnu obuku plivanja.

 U 2023. pokušat će se vratiti i dodatne aktivnosti Školskog sportskog saveza kao što je Europski školski sportski dan,  najmasovnije okupljanje djece, a tu je i dalje apliciranje projekata prema Ministarstvu turizma i sporta i za druge rekreacijske programe. Uz to Školski sportski savez nastavit će i dalje organizirati gradska i međugradska natjecanja u koja su uključena ne samo djeca s područja Kutine, nego i s područja Popovače i Velike Ludine.

 Završnoj konferenciji, osim redovnih članova Skupštine, prisustvovali su i predstavnici škola uključenih u projekt, predstavnik Ministarstva turizma i sporta Stjepan Crnokić, predstavnici Grada Kutine Zlatko Babić i Robert Krpes, ravnatelj ŠRC Sisak Alan Franjković i viša voditeljica sportskih programa Helen Parapatić, ravnatelj Sportskog centra Renato Habek te predstavnik Udruge RIS Davor Šoštarić kao partner u provedbi projekta.
Svi su se oni obratili riječima podrške projektu koji bi trebao biti nastavljen.

Rad Školskog sportskog saveza pohvaljen je i od strane Ministarstva turizma i sporta s naznakama nastavka svih programa koji su usmjereni na unaprjeđenje sportskog života najmlađih na području Kutine.