Povećanje nezaposlenosti za 3,4%

Nezaposlenost u Područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Kutini koncem studenog je povećana za 3,4%. Govore to njihovi podaci prema kojima je na evidenciji Zavoda na kraju studenog bilo evidentirano 2.443 nezaposlenih.
 O toga broja u Ispostavi Kutina evidentirano je 895 nezaposlenih što je povećanje za 5,8%. U Ispostavi Novska evidentirano je 1049 nezaposlenih što je povećanje za 1,9%, a u Ispostavi Popovača evidentirane su 582 nezaposlene osobe, što je za 2,5% više nezaposlenih nego u listopadu.
  U studenom je na evidenciju zavoda prijavljeno ukupno 226 nezaposlenih osoba, njih 161 iz radnog odnosa, 41 iz neaktivnosti te njih 24 iz redovnog školovanja.
Žene u ukupnoj nezaposlenosti čine 59,2%, a prema dobnoj strukturi među nezaposlenima je najviše osoba od 50-59 godina starosti.
  U odnosu na studeni prethodne godine ove je godine evidentirano 49 nezaposlenih više.
  Iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Kutina u studenom je ukupno zaposleno 116 osoba, od kojih najviše zaposlenih ima srednju stručnu spremu.
 U proteklom mjesečnom razdoblju registrirano je 5 obrta i 3 trgovačka društva.
 Poslodavci su u studenom prijavili 125 potreba za radnicima, najviše iz područja trgovine, prerađivačke industrije, građevinarstva i obrazovanja.