Otvorena Zimska čarolija u Kutini

U Kutini je otvorena Zimska čarolija. Nakon dvije godine pandemije Turistička zajednica Grada Kutine ponovno je ponudila građanima adventske sadržaje na otvorenom što su najviše čekali upravo naši najmlađi sugrađani.

„Sve do 8. siječnja djeca, ali i odrasli, mogu se zabaviti na trgu gdje nudimo sadržaje za sve. Klizalište je otvoreno i sudeći prema posjeti prvoga dana, bit će odlično posjećeno. Neće nedostajati ugostiteljske ponude koja je slična adventskoj ponudi u svim gradovima od fritula, slanih zalogaja, kuhanog vina, čaja…. Iako smo saznali tek u zadnji čas, prilagodili smo se i utakmicama tako da možemo zajednički bodriti našu reprezentaciju“, rekla je Ivana Grdić, direktorica Turističke zajednice.   
 


U sklopu Zimske čarolije nastupile su Mažoretkinje Grada Kutine, održan je proteklog vikenda Božićni sajam, a vozio je i Božićni vlakić. Sajmu su se odazvali brojni obrtnici i OPG-i. Prodavale su se razne stvari od božićnih i drugih ukrasnih predmeta, magnetića, šaleva i kapa, do kvalitetnih vina naših moslavačkih vinara, a tražio se štand više.


„Klizalište radi svaki dan, a mi smo se pobrinuli, osobito vikendom, za raznovrsnu animaciju najmlađih, od kostimiranih likova iz crtića, pisanja pisma Djedu mrazu, predstava i slično kako bi ih zabavili.  Tu su i naše foto točke, djeca se mogu slikati i uživati”, dodala je Ivana Grdić.


Komunalni servisi Kutina postavili su, nakon godinu dana pauze, klizalište koje će raditi svaki dan od 12 do 20 sati, a vikendom od 10 do 21 sat.

„Cijene nismo korigirali, ostale su kao i prije pandemije, 10 kn ulaz, a 10 kn klizaljke. Kada jednom uđete na klizalište možete klizati koliko želite odnosno nema ograničenog vremena ako ste ušli na led. Postoji ponuda za sezonske ulaznice do 15 godina koje iznose 150 kn i 200 kn za starije. U tom slučaju ulaz i izlaz s klizališta može biti višekratan po želji svakog klizača, a u sklopu karte se dobiju i klizaljke“, rekao je Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa.

Klizalište se nalazi na površini od 375 m2 i prima oko 150 ljudi.
 

Početak Zimske čarolije pratila je i sreća, te je gledanje utakmice Hrvatska Brazil u kojoj su Vatreni pobijedili donijela i izvanredno slavlje, a tako će biti i 13. prosinca kada se igra utakmica s Argentinom.

 Otvorenju Zimske čarolije prisustvovao je i gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, koji je dodao kako se uz Zimsku čaroliju na Trgu dr. Franje Tuđmana nude i drugi adventski sadržaji od koncerata i drugih kulturnih događanja u POU Kutina, Knjižnici i čitaonici, te Muzeju uz poziv građanima da ih posjete.