Gradonačelnik i predsjednica DGV Kutina u posjetu Udruzi OSI Kutina

Dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca. Tim povodom gradonačelnik Kutine Zlakto Babić, i predsjednica Dječjeg gradskog vijeća posjetili su Udrugu osoba s invaliditetom OSI Kutina.
U kreativnoj radionici s radom udruge goste je upoznala Vesna Butina, izvršna direktorica Udruge. Kreativne radionice samo su jedan dio velikog broja aktivnosti i usluga koje udruga pruža za svojih 220 članova, rekla je Vesna Butina.

Vesna Butina, izvršna direktorica Udruge OSI Kutina

Udruga OSI uspješno koristi sredstva iz europskih i nacionalnih fondova i programa te provodi nekoliko projekata i pruža sovjim članovima, ali i ostalim građanima veliki broj socijalnih usluga te zapošljava više od 40 osoba. Na tome im je čestitao i zahvalio na poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom gradonačelnik Kutine.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Predsjednica Gradskog dječjeg vijeća Kutine Filipa Knežević rekla je kako su rad i aktivnost Udruge OSI primjer kojeg djeca i mladi u Kutini trebaju slijediti u pružanju podrške i pomoći osoba s invaliditetom kako bi oni bili ravnopravni lokalne zajednice i kako bi se poboljšala njihova kvaliteta žitova na području Grada Kutine.