Čestitka gradonačelnika Zlatka Babića u povodu Božića i Nove godine

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić sugrađanima je uputio čestitku uz kratak osvrt na 2022. godinu:

Drage Kutinčanke i Kutinčani,

2022. godina se polako bliži kraju i zbrajamo sve što nam je okupiralo  misli u protekloj godini. Kutina je bila u 2022. godini u znaku intenzivnih radova u projektu Aglomeracija Kutina, izgradnji vrtića, izgradnji POS zgrade, izgradnji mosta preko Kutinice, ali i drugih infrastrukturnih radova i manifestacija koje su se vratile u punom obujmu u naš grad.

U 2022. godini povećali smo imovinski cenzus za dodjelu božićnica sa 2.000,00 na 2.500,00 kn, osigurali školski pribor, sufinancirali prijevoz učenika te smo nastavili potpomagati i naše udruge civilnog društva, sportske klubove, mlade obitelji i poduzetnike.

U mnogočemu ova 2022. godina ponaosob je svima pokazala kako je svijet oko nas nepredvidiv te kako ponekad ne možemo utjecati na okolnosti koje nas mogu zadesiti, no unatoč svemu treba ustrajati, biti spreman zasukati rukave i ne odustajati od zacrtanih ciljeva.

U 2022. godini započelo je i uređenje doma za starije i nemoćne koji je pod ingerencijom Sisačko-moslavačke županije o kojem se govori dugi niz godina. MoslaVina i Petrovo – slavlje Kutinsko okupili su brojne građane koji su uživali u šrkletu, glazbenoj te gastro i eno ponudi, dok su se najmlađi ove godine veselili Ljetnoj razbibrigi u Parku kestena gdje su u preko mjesec dana radionica i zabavnih edukacija od strane kutinskih udruga i ustanova puno toga vidjeli i naučili.

Želim Vam sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu 2023. godinu, da nastavimo zajedno istim tempom, radno i za dobrobit našeg grada.

S poštovanjem, 
Zlatko Babić, dip. ing.
gradonačelnik Grada Kutine