Koncert uz Dan Grada – KGS i Zoran Predin & Damir Kukuruzović Django group

Kutinski glazbeni sindikat i Zoran Predin s Damir Kukuruzović Django bendom održali su sinoć odličan koncert uz Dan grada u prepunom kutinskom Domu kulture.
 

Besplatan Koncert organizirala je Turistička zajednica grada Kutine u suradnji sa POU Kutina uz potporu Grada, a za koncert se tražila karta više. Posveta je to ne tako davno preminulom sisačkom jazz glazbeniku Damiru Kukuruzoviću čija je supruga Marijana bila prisutna te je tom prilikom zahvalila publici, izvođačima i Gradu Kutini na ovom koncertu.

Kutinski glazbeni sindikat imali smo puno puta priliku čuti. Uz svoju vjernu publiku nakon ovog koncerta KGS je siguro dobio i nove poklonike. Pokazali su da rade na usavršavanju svoga zvuka, dodavanju novih elemenata, a sve to uz vokale Ene Sabolić i Davorina Adamovića čini prepoznatljiv zvuk kutinskog benda, koji sve više svira i u drugim hrvatskim gradovima.

Zanimljiv raspon glazbe KGS-a uključivao je šetnju od Toma Waitsa i Violent Femmesa, do obrada Darka Rundeka ili Rade Šerbedžije. Svaka dobra glazba za KGS je inspiracija i na tim temeljima mogu zasigurno opstati i raditi godinama.

O Zoranu Predinu publika već sve zna. Prepoznatljivi slovenski glazbenik, nekadašnji frontmen Lačnog Frantza, zanimljiv i drugačiji od drugih, zna kako dobiti publiku.

Osim što je odličan glazbenk Predin je i diskretan zabavljač, dosjetke su mu duhovite i to je uz njegov glazbeni opus, ali i opus Arsena Dedića kojemu je posvetio najveći dio večeri, bila dobitna kombinacija kojom je Predin osvojio kutinsku publiku.

Imajući uz sebe vrhunske glazbenike koji stoje iza Django benda profitirali su svi poznavatelji kvalitetne glazbe.

Treba reći da Damir Kukuruzović Django bend ima u nogama daleko veće pozornice no što je naša kutinska, te je zato ovaj koncert publika znala i vrednovati.

Koncert je trajao više od tri sata, a među posjetiteljima je bio i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.