Memorijalni malonogometni turnir Dragutin Kovačević

Udruga Hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ podružnica Kutina organizirala je memorijalni malonogometni turnir „Dragutin Kovačević“ u znak sjećanja na zapovjednika Policijske postaje Kutina koji je poginuo u oslobađanju vojarne Polom u Foljanima kod Daruvar na početku Domovinskog rata 16. rujna 1991. U spomen na palog zapovjendika Policijske postaje Kutina branitelji su položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu Dragutina Kovačevića na groblju u Voloderu te kod spomen obilježja ispred Policijske postaje u Kutini.
U policijskoj akciji zauzimanju jugovojarne Polom u Doljanima kraj Daruvara 16. i 17. rujna 1991. hrvatske obrambene snage izborile su se za značajne količine oružja iz skladišta koje je opskrbljivalo čak 4 brigade JNA. Posebno su angažirano sudjelovali pripadnici policijskih uprava Kutine i Bjelovara s postajama u Kutini, Garešnici i Daruvaru, Specijalne policije, te jedna desetina 56. kutinske bojne.
U akciji je poginulo 8, a ranjeno 6 branitelja. Među poginulima je i zapovjednik Policijske postaje Kutina Dragutin Kovačević. Njemu u spomen kutinski Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata 1997. godine u Doljanima je otkrio spomen ploču na kojoj piše: „Vječan je među junacima koje domovina Hrvatska pamti“.
U ime gradonačelnika Kutine sudionike turnira pozdravio je Robert Kolenc, pročelnik Ureda gradonačelnika.
Na turniru je sudjelovalo pet ekipa. Najuspješnija je bila ekipa branitelja iz Slavonskog broda, slijede ekipe iz Siska, Novske, Kutine i ekipa branitelja iz Petrokemije.
„Rezultat je važan, ali nije najvažniji. Sretni smo što smo vidimo, da znamo da smo zdravi, starimo ali duh nam je još uvijek mlad. Najvažnije je; zajedno u ratu, zajedno u miru.“, poručili su sudionicio memorijalnog turnira branitelja policije u Kutini.